Παρίσι 2024: Ουεντά-Καστερά: «Η τελετή έναρξης κανονικά στον Σηκουάνα, οι τρομοκράτες δεν πρέπει να μας εμποδίσουν να ζήσουμε»

0

«Οι απαντήσεις» θα δοθούν «τον Νοέμβριο» μετά από ένα συμβούλιο άμυνας σχετικά με το ζήτημα της παρουσίας θεατών στις ψηλές αποβάθρες του Σηκουάνα στο Παρίσι κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, δήλωσε η υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουεντά-Καστερά.

 Εδώ και αρκετούς μήνες, το ζήτημα του αριθμού των θεατών που μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η οποία θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία έξω από ένα στάδιο και στον Σηκουάνα, ήταν αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ της πόλης του Παρισιού της οργανωτικής επιτροπής και του αρχηγείου της αστυνομίας.

 Ο αριθμός ήταν αρχικά 500.000 δωρεάν θέσεις, με 100.000 θέσεις επί πληρωμή στις χαμηλότερες πλατφόρμες. Αλλά αυτός ο αριθμός δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί.

 «Θα έχουμε απαντήσεις γύρω από τον αρχηγό του κράτους ως μέρος ενός μελλοντικού συμβουλίου άμυνας τον Νοέμβριο», διαβεβαίωσε η υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουεντά-Καστερά στο BFM-TV, όταν ρωτήθηκε για αυτό το θέμα.

 Μετά την επίθεση στο Αράς, όπου σκοτώθηκε ένας δάσκαλος, η τρομοκρατική απειλή έχει…επιστρέψει στη Γαλλία, και εντάθηκε μετά τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, ένα πλαίσιο που δημιούργησε νέους φόβους για την ασφάλεια γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Την Κυριακή, ο πρώην υπουργός Αθλητισμού Ντέιβιντ Ντουιγιέ ζήτησε ένα «σχέδιο Β» για την τελετή έναρξης για λόγους ασφαλείας που συνδέονται με το τρέχον γεωπολιτικό πλαίσιο. Μια υπόθεση που απέρριψε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ, διαβεβαιώνοντας την Τρίτη (24/10) ότι θα υπάρχουν «συνθήκες ασφαλείας».

 Η υπουργός Αθλητισμού επιβεβαίωσε και στο BFM-TV ότι η τελετή θα γίνει «κανονικά» στον Σηκουάνα.

 «Δίνουμε σημασία στο πλαίσιο; Η απάντηση είναι προφανώς ναι», πρόσθεσε η υπουργός. Υπάρχουν μεταβλητές προσαρμογής στις οποίες εργαζόμαστε; Η απάντηση είναι προφανώς ναι. Θα ήταν ανεύθυνο να μην το κάνουμε. Αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε την αρχή αυτής της τελετής έναρξης», είπε.

 «Όχι να θάβουμε τα κεφάλια μας στην άμμο, ούτε να φέρνουμε την καταστροφή. Οι τρομοκράτες δεν πρέπει να μας εμποδίσουν να ζήσουμε, να γιορτάσουμε τον πολιτισμό μας», πρόσθεσε η Αμελί Ουεντά-Καστερά.

 Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία, η υπουργός ανέβαλε για τις «αρχές του 2024» το ζήτημα της πιθανής προσφυγής στον γαλλικό στρατό για να αντισταθμίσει πιθανές μελλοντικές ελλείψεις στην ασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ