Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Η «Ζωή είναι Ωραία»-Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων Απριλίου

0

 

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού συνεχίζει το πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, υλοποιώντας το όραμα του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρου Τσίρμπα.
Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες των Αγίων Αναργύρων – Καματερού μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση και τους συνδημότες τους.
Η ζωή είναι ωραία» απευθύνεται στους δημότες μας όλων των ηλικιών.
Είναι μία εναλλακτική πρόταση που στόχο έχει να δείξει σε όλους μας ότι η ζωή είναι πραγματικά ωραία με δράσεις που μας βοηθάνε να ξεφεύγουμε από τη δύσκολη πολλές φορές καθημερινότητα.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε για το «Η Ζωή είναι ωραία»: «Η ζωή είναι ωραία στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Τομ πρόγραμμα αυτό δίνει σε όλους τους δημότες μας την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, και το συνάνθρωπο».
Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.
Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον Δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.
Η μεταφορά θα γίνεται ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου από το χώρο του νέου Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων. Να σημειωθεί βέβαια πως, θα πρέπει να γίνεται έγκαιρη κράτηση, γιατί οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες.
Το πρόγραμμα ξεκινάει με τη θεατρική παράσταση «Μαθήματα κωμωδίας» στο Θέατρο Παλλάς στις 20.00 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 29 Απριλίου με την περιήγηση στην οινότρια γη και στο Κτήμα Λαζαρίδη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
Τετάρτη 19 Απριλίου-20:00
Θεατρική Παράσταση “Η Μηχανή του Τούρινγκ” με τον Ορφέα Αυγουστίδη
Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Η θρυλική πλέον παράσταση με τον Ορφέα Αυγουστίδη στον ρόλο του Άλαν Τούρινγκ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, έχοντας ήδη σπάσει κάθε ρεκόρ, με πάνω από 200 sold out και περισσότερους από 63.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται για λίγες ακόμα παραστάσεις μετά το Πάσχα, λίγο πριν ρίξει οριστικά αυλαία.
Ο Τούρινγκ είναι μόνος του πια. Όλα όσα βλέπουμε συμβαίνουν στο μυαλό του. Είναι κομμάτια της μνήμης του. Είναι η ύστατη προσπάθεια μιας ιδιοφυούς προσωπικότητας να επικοινωνήσει με όλους αυτούς που δεν τον κατάλαβαν τότε και όλους εμάς που προσπαθούμε να τον κατανοήσουμε τώρα, λίγο πριν το αινιγματικό τέλος που ο ίδιος θα δώσει στη ζωή του.
“Βρίσκομαι υπό κατ’οίκον περιορισμό και υποχρεωμένος να υποβάλλομαι σε ορμονοθεραπεία για έναν ολόκληρο χρόνο”
Ο Άλαν Τούρινγκ είναι ο άνθρωπος που έσπασε τον κωδικό των ναζί και άλλαξε την πορεία του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, συμβάλλοντας καθοριστικά στη λήξη του το 1945. Οι ιστορικοί υπολογίζουν ότι η συνεισφορά του βοήθησε να αποτραπούν εκατομμύρια θάνατοι. Ο ρόλος του αλλά και η συμβολή του στην επιστήμη των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης έμεινε κρυφός λόγω της ομοφυλοφιλίας του, της διαπόμπευσης του και της αυτοκτονίας του μέχρι το 2013, που η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνώρισε επίσημα τις υπηρεσίες του. Πάνω απ όλα όμως ο Τούρινγκ είναι ο υπερασπιστής της ανθρώπινης φαντασίας και μοναδικότητας. Η απόδειξη πως η ανθρώπινη ψυχή είναι ικανή να ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε κοινωνικό παρεμβατισμό, κάθε στερεότυπο, κάθε αναστολή.
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Πρωταγωνιστεί: Ορφέας Αυγουστίδης
Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν με πούλμαν του Δήμου που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 19 Απριλίου στις 19:00 ακριβώς, μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος και αφορά 50 άτομα, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 6 Απριλίου.
Τιμή εισιτηρίου: 16 ευρώ
Κυριακή 23 Απριλίου
“Στα Ερμη-τικά Μονοπάτια της Κυλλήνης”
Ημερήσια εκδρομή στο βουνό του Ερμή και του Πάνα, στη μυθική Κυλλήνη (Ζήρεια), με (προαιρετικές) βιωματικές δραστηριότητες σύνδεσης με τη φύση και τη φύση μας.
Η (Κυλλήνη) Ζήρεια είναι το βουνό όπου γεννήθηκε ο Ερμής και μαζί του η μουσική (η λύρα) και ο Πάνας (που επινόησε τον αυλό). Προς τιμήν του Ερμή γίνονταν τα “Ερμητικά Μυστήρια”. Μελετημένη από τους πρώτους βοτανολόγους, η Κυλλήνη με την πλούσια χλωρίδα διατηρεί ακόμη τον αρχέγονο χαρακτήρα της,
Σε ένα βοτανικό περίπατο η Δρ. Δήμητρα Καμαρινού, αρχαιολόγος-φιλόλογος, συγγραφέας παρουσιάσει τη χλωρίδα του βουνού ενώ παράλληλα θα αφηγηθεί τους μύθους του. Περπατώντας με την Ιωάννα Μιχοπούλου, εμψυχώτρια θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων, πάνω σε αρχαία χνάρια, μέσα από την κίνηση, το σώμα και τη φωνή μας θα γίνει σύνδεση με την φύση γύρω αλλά κι αυτή του ανθρώπου ως οντότητα.
Αφήνοντας πίσω τη βουή της πόλης, δίπλα στην πηγή, με τους ήχους της φλογέρας και του bedir, οι ψυχές θα γαληνέψουν, το κοινό θα αφουγκραστεί τα μυστήρια του βουνού και θα ταξ8ιδέψει με τις 5 αισθήσεις στο παρόν!
Κατεβαίνοντας την Κυλλήνη στο παραλιακό Ξυλόκαστρο θα γίνει ξενάγηση στη βίλα που έκτισαν στην άκρη το Πευκιά Ξυλοκάστρου ο Άγγελος Σικελιανός, ο κατεξοχήν μυστηριακός όσο και γήινος Έλληνας ποιητής, με την Εύα Πάλμερ.
Πρόγραμμα επίσκεψης
– 08:00: Αναχώρηση από Αθήνα
– 10:30: Άφιξη στο οροπέδιο της Κυλλήνης
– 10:30-14:00: α. Καφές στο σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Ξυλόκαστρου
β. “Ερμητικά Μονοπάτια”-Σύντομος περίπατος στο βουνό με την Ι.Μιχοπούλου και την Δ.Καμαρινού. Βιωματικές δράσεις στην πηγή και στο αιωνόβιο πεύκο.
– 14:30-17:00: Γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στα Τρίκαλα και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στο χωριό.
– 17:30-20:30: Μετάβαση στο Ξυλόκαστρο. Ξενάγηση στη βίλα του ποιητή Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ και στον Πευκιά (παράκτιο πευκοδάσος). Βόλτα στην παραλία του Ξυλόκαστρου.
– 20:30: Αναχώρηση από Ξυλόκαστρο για Αθήνα
Η μεταφορά θα γίνει δωρεά με πούλμαν του Δήμου που θα αναχωρήσει την Κυριακή 23 Απριλίου στις 08:00 ακριβώς, μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος και αφορά 50 άτομα, γι’αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 19 Απριλίου
Συμμετοχή στην εκδρομή: 20 ευρώ
Σάββατο 29 Απριλίου
Οινική εκδρομή-περιήγηση και οινογνωσία στην Οινότρια Γη-Κτήμα Κ.Λαζαρίδη
(Καπανδρίτι)
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου που εκτείνεται σε 1.500 τ.μ. και δύο επίπεδα για να γνωρίσουν τα διάφορα στάδια καλλιέργειας της αμπέλου και παραγωγής κρασιού, των αποσταγμάτων και του βαλσαμικού ξυδιού. Επιπλέον,θα περιηγηθούν στις ειδικά διαμορφωμένες κάβε παλαίωσης, όπως και στο χώρο όπου ωριμάζουν οι magnum φιάλες που είναι ζωγραφισμένες στο χέρι. Ακόμα θα δουν τους φελλούς και το δένδρο από το οποίο παράγονται, όπως και μια από τις πλουσιότερες συλλογές από ανοιχτήρια από όλο τον κόσμο. Μετά την ξενάγηση οι επισκέπτες θα εξοικειωθούν με τη δοκιμή του κρασιού, θα αναζητήσουν τα πλούσια αρώματά του και θα γνωρίσουν τους ιδανικούς συνδυασμούς με φαγητό για μια ξεχωριστή εμπειρία.
Πρόγραμμα επίσκεψης
Περιήγηση στο Μουσείο Κώστα Λαζαρίδη (έως και 1 ώρα)
-Γευσιγνωσία με τρία κρασιά κι ένα Βαλσάμικο Ξύδι (έως και 45 λεπτά)
Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν με πούλμαν του Δήμου που θα αναχωρήσει το Σάββατο 29 Απριλίου στις 11:00 ακριβώς, μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος και αφορά 50 άτομα, γι αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 21 Απριλίου
Συμμετοχή στην εκδρομή: 20 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ