Στο νοσοκομείο με σαλμονέλα 15 παιδιά από τη Ναύπακτο

0

Με μόλυνση από σαλμονέλα νοσηλεύονται 15 παιδάκια στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, τα οποία φοιτούσαν στον ίδιο ιδιωτικό παιδικό σταθμό στη Ναύπακτο.

Όπως περιέγραψε ο διοικητής 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σε εκπομπή της ΕΡΤ, τα παιδάκια άρχισαν να εισέρχονται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο το ένα μετά το άλλο.

Την Τετάρτη ήρθε ένα παιδάκι στο Καραμανδάνειο με εμπύρετο κατάσταση, με συμπτώματα αφυδάτωσης και με διάρροιες. Πράγμα που μας δημιούργησε αμφιβολίες, ότι πρόκειται για μία μικροβιακή ίωση. Στη συνέχεια, την Πέμπτη, προσήλθαν άλλα 6 παιδάκια, από την περιοχή της Ναυπακτίας, τα οποία ήταν όλα τρόφιμοι ιδιωτικού παιδικού σταθμού”, δήλωσε ο ίδιος.

“Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο αριθμός αυξήθηκε και αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε 15 παιδάκια, ηλικίας από 9 μηνών έως 3,5 ετών. Από τα 15 περιστατικά, τα 2 είναι πιο σοβαρά, χωρίς να διατρέχει κίνδυνος για τη ζωή τους. Είναι υπό πλήρη ιατρικό έλεγχο και τους παρέχεται η καλύτερη ιατρική φροντίδα”, πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε, τα συμπτώματα είναι ίδια (πυρετός, έμετοι, διάρροιες) και πρόκειται για μία μικροβιακή ίωση.

Σε εξέλιξη ο εργαστηριακός έλεγχος για να διαπιστωθεί το είδος του μικροβίου που έχει επηρεάσει τα παιδάκια.

Ο κ. Καρβέλης ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να πράξουν τα δέοντα σε ό,τι αφορά τους εργαστηριακούς ελέγχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ