Συνάντηση της προέδρου του ΕΒΕΑ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μαρία Συρεγγέλα

0

Εφραίμογλου: Στόχος η ενίσχυση της θέσης της σύγχρονης γυναίκας στην αγορά

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου συναντήθηκε χθες με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μαρία Συρεγγέλα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε το μέλος Δ.Σ. του ΕΒΕΑ κ. Αντώνης Παναγόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι δράσεις που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με σκοπό τη στήριξη της γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας και την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών. Επιπλέον, δρομολογείται η ένταξη του ΕΒΕΑ στο Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και, σύντομα, πρόκειται να υπογραφεί σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας.

Εφραίμογλου: “Στόχος η ενίσχυση της θέσης της σύγχρονης γυναίκας στην αγορά”

Η κα Εφραίμογλου δήλωσε ότι “στη σημερινή μας συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα συζητήσαμε δράσεις και πολιτικές που στόχο έχουν την ενίσχυση της θέσης της σύγχρονης γυναίκας στην αγορά εργασίας και στο επιχειρείν. Άλλωστε, ως ΕΒΕΑ διαχρονικά πιστεύουμε πως με κατάλληλες παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική πολιτική μπορούμε να δώσουμε ισχυρά κίνητρα ώστε να ανθίσει η γυναικεία επιχειρηματικότητα”.

Συρεγγέλα: “Είμαστε δίπλα στις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες”

Από την πλευρά της η κα Συρεγγέλα, αφού συνεχάρη την κα Εφραίμογλου για την εκλογή της στο ΕΒΕΑ, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Επιμελητηρίου που εκλέγεται σε αυτήν τη θέση, ανέφερε ότι “εμείς είμαστε δίπλα στις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες και προωθούμε δράσεις και μέτρα που ενθαρρύνουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και αυξάνουν τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας. Στηρίζουμε τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν το δικό τους επιχειρηματικό εγχείρημα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ