Αιγάλεω: Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

0

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για να τιμήσουμε τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες, εκείνους τους αφανείς ήρωες που προσφέρουν ανιδιοτελώς στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο το αίμα τους, το πολυτιμότερο αγαθό όλων, χαρίζονταςμε αυτή τη “μικρή” πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς την ίδια τη ζωή.

Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη, είναι τα ανώτερα ηθικά βάθρα πάνω στα οποία στηρίζεται μια πολιτισμένη κοινωνία.

Η αιμοδοσία δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης, ανθρωπιάς και ελπίδας. Είναι η έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας.

Ο Δήμος Αιγάλεω καθίσταται με όλες του τις δυνάμεις αρωγός στις πρωτοβουλίες αιμοδοσίας, διοργανώνοντας μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων, τουλάχιστον δύο εθελοντικές αιμοδοσίες ανά έτος, οι οποίες αποτελούν έμπρακτη ένδειξη κοινωνικής ευθύνης και αλτρουισμού.

Είναι υπέρτατο καθήκον όλων μας να ευαισθητοποιήσουμε τον ευρύτερο πληθυσμό σχετικά με την αναγκαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος και φυσικά μέσα από την παιδεία να «μεταγγίσουμε» στη νέα γενιά το ιδεώδες της εθελοντικής αιμοδοσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ