Αιγάλεω: Μαθητική Έκθεση – Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0

Μια ξεχωριστή Μαθητική Έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η έκθεση που διοργανώθηκε από το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αιγάλεω και την Ένωση Γονέων Αιγάλεω ήταν αφιερωμένη στο Περιβάλλον και συμμετείχαν με έργα τους μικροί αλλά και μεγαλύτεροι μαθητές του Δήμου μας.

Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής αυτής εκδήλωσης, όπου η ζωγραφική και η φωτογραφία συμπορεύτηκαν κάτω από την ίδια θεματική ενότητα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας απεικονίζεται στα μάτια των παιδιών, να χειροκροτήσουμε την εξαιρετική προσπάθειά τους και να ευαισθητοποιηθούμε από τη φαντασία τους για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν θέατρο σκιών – Καραγκιόζη και το απόλαυσαν με την ψυχή τους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης βραβεύτηκαν τα σχολεία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή έργων, στα οποία προσφέρθηκαν φυτά για τη δημιουργία χώρων πρασίνου στα σχολεία από τη Διεύθυνση Πρασίνου & Αναβάθμισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Δήμου.

Επιπλέον, σε όλα τα παιδιά που επισκέφθηκαν την έκθεση προσφέρθηκαν γλαστράκια με λουλούδια, μπαλόνια και πολλά άλλα δώρα.

Στην Έκθεση παρευρέθηκαν και θαύμασαν τα έργα των μαθητών, για το σχολείο που ονειρεύονται και τις όμορφες γωνιές της πόλης που μεγαλώνουν, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης Θωμαΐς Γεωργούλη, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Αναβάθμισης Φυσικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Μπογράκος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδικών Σταθμών & Θεμάτων Ισότητας Νίκη Βελλιανίτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω Σταμάτης Σέρβος, ο Δημοτικός Σύμβουλος & Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Άλλη πρόταση για το Αιγάλεω» Κώστας Σάμιος, η Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στέλλα Τραγά, ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Β’ Αθήνας Θοδωρής Κατσωνόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω Βιργινία Γεωργοπάνου, πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ