Ανακοίνωση Υπηρεσίας Καθαριότητας Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

0

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης, με αφορμή δημοσίευμα που αφορά το αμαξοστάσιο του Δήμου σε μη δασική έκταση δικής του ιδιοκτησίας, διευκρινίζει:

Ο όγκος των σκουπιδιών που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα, συγκεντρώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο κατά τους καθαρισμούς και την περισυλλογή του από δασικές εκτάσεις τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να μεταφερθεί από εκεί προς τους προβλεπόμενους χώρους υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ).

Η διαδικασία μεταφοράς τους ήταν σε εξέλιξη πριν από την εμφάνιση του σχετικού δημοσιεύματος, μια διαδικασία που συνεχίστηκε και κατόπιν αυτού.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος μας έχει έκταση 426 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με το μεγαλύτερο ποσοστό (72%) αυτής της έκτασης να καλύπτεται από δάση, για την προστασία και τον καθαρισμό τους καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια,η οποία όμως δεν έχει σύμμαχο τις συνήθειες ορισμένων ασυνείδητων.

Σε ό,τι αφορά τα Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων (μπάζα) στα οποία γίνεται αναφορά στο σχετικό δημοσίευμα, αποσαφηνίζεται ότι αποτελούν εναπομείναντα όγκο από τους καθαρισμούς της Υπηρεσίας μετά τις πλημμύρες του 2017, του οποίου η απομάκρυνση δεν έχει ολοκληρωθεί (παρότι μεγάλος όγκος έχει ήδη απομακρυνθεί).

Σε ό,τι αφορά τα εικονιζόμενα οχήματα του Δήμου, είναι αποχαρακτηρισμένα και βρίσκονται εκεί παροπλισμένα όπως συνέβαινε και στο παρελθόν, μέχρι την εκποίησή τους.

Το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2023, κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε αυτοψία και έλεγχο στο χώρο του εργοταξίου και αναμένεται το πόρισμα της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ