Ανατροπή λόγω… εκλογών: «Αχτίδα ελπίδας» με νέα επιταγή ακρίβειας

0
Τι θα κρίνει την καταβολή και η πιθανή ημερομηνία
Στην καθημερινή συζήτηση των πολιτών μπαίνει ξαφνικά η επιταγή ακρίβειας μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα που άφησε παράθυρο για καταβολή.
Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και το Πάσχα ανακοίνωνε λίγες μέρες πριν επιταγή ακρίβειας, έτσι ώστε οι πιο ευάλωτοι πολίτες να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των εορτών.
Φέτος οι εκλογές ανέτρεψαν τα δεδομένα και μέχρι χτες ήταν απίθανο να δοθεί επιταγή ακρίβειας. Μέχρι το Σάββατο ίσχυαν όλα αυτά. Τα δεδομένα ανέτρεψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο δώρο στους μη έχοντες.
Ο χρόνος πλέον πιέζει και είναι απίθανο να δοθεί το οτιδήποτε μέχρι τις γιορτές του Πάσχα. Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα η επιταγή ακρίβειας, εφόσον αποφασιστεί, να δοθεί μεταξύ της εβδομάδας του Πάσχα και εκλογών.
Ήδη στο οικονομικό επιτελείο βάζουν κάτω τα οικονομικά δεδομένα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Τα αυξημένα φορολογικά έσοδα αλλά και ο ελληνικός τουρισμός που «υπόσχεται» άλλη μία ακόμα χρονιά ρεκόρ αυξάνουν τις πιθανότητες να δοθεί έκτακτο δώρο μετά το Πάσχα.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να έρθει ξαφνική έκτακτη επιταγή ακρίβειας είπε «Ό,τι είναι θα το ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα. Μια κρίσιμη λέξη είναι να εξασφαλίζουμε τους πόρους με ασφάλεια. Με ασφάλεια δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος σε τακτά χρονικά διαστήματα».
«Τα φορολογικά έσοδα είναι καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις και η εκτέλεση του προϋπολογισμού φέτος είναι καλύτερη για 3 λόγους:
Ανάπτυξη: Φέτος θα έχουμε υψηλότερη ανάπτυξη από ό,τι πιστεύαμε και εμείς ίδιοι πριν από 6 μήνες. Υψηλότερη ανάπτυξη σημαίνει περισσότερες θέσεις απασχόλησης και περισσότερα φορολογικά έσοδα.
Μεγαλύτερη συνέπεια στην πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων το 2022: Το 84% της κοινωνίας πλήρωσε εμπροθέσμως το σύνολο των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Αυτό είναι ρεκόρ δεκαετίας που οφείλεται κυρίως στη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Εξαιτίας της διεύρυνσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών μειώθηκε το λεγόμενο «κενό ΦΠΑ» και αυτό μας έφερε περίπου 1, 5 δισ. ευρώ».
Πηγή: newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ