Βύρωνας: Έξι νεογέννητα κουτάβια εγκατέλειψε ασυνείδητος στην πλατεία της Ανάληψης

0

Έξι νεογέννητα κουτάβια, βρέθηκαν τη Δευτέρα (10/10/2022) σε κούτα στην πλατεία της Ανάληψης, τα οποία εγκατέλειψε κάποια συμπολίτισσα. Τα κουτάβια είναι με κλειστά μάτια και χρειάζονται συνεχή φροντίδα για να έχουν πιθανότητες να επιβιώσουν. Προσωρινά φιλοξενούνται στο χώρο της αστικής πανίδας  του Δήμου Βύρωνα.

Η δημοτική αρχή απευθύνει έκκληση σε όποιον/α είδε οτιδήποτε που μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη του δράστη να επικοινωνήσει είτε με τον Δήμο είτε με το Αστυνομικό Τμήμα. Η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων  είναι κακούργημα και τιμωρείται με βαριές ποινές φυλάκισης και προστίμων. 

Την ίδια στιγμή ο δήμος Βύρωνα καλεί όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να φροντίσουν για την στείρωση του ζώου τους. 

Γιατί να στειρώσω το ζώο μου

  • Για να μην ζευγαρώνει και συμβάλλει στην αναπαραγωγή νέων ζώων. Πάνω από το 70% των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα προέρχεται από γέννες δεσποζόμενων ζώων. Ακόμη και αν βρω να δώσω τα μικρά, ένας μεγάλος αριθμός θα καταλήξει σε λίγα χρόνια στο δρόμο ενώ στερώ από ένα άλλο αδέσποτο τη δυνατότητα να βρει σπίτι.        
  • Γιατί το ορίζει ο νόμος 4830/2021 (Άρθρο 9.1). Στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 4 εκατομμύρια αδέσποτων γάτων και σκύλων που ζουν και πεθαίνουν βασανιστικά στους δρόμους. Ξέρεις ότι ο μέσος όρος ζωής ενός αδέσποτου είναι 1,5- 2 χρόνια; 
  • Για να μην υποφέρει άσκοπα εάν δεν το αφήνω να ζευγαρώνει, να μην το σκάει, να μην μπλέκει σε καυγάδες και να μην αρρωσταίνει από σχετικές ασθένειες των αναπαραγωγικών οργάνων και όχι μόνο. Ένα ζώο αστείρωτο που δεν ζευγαρώνει τυραννιέται και κινδυνεύει. Ένα ζώο αστείρωτο που ζευγαρώνει αυξάνει τα αδέσποτα. Ένα ζώο στειρωμένο ζει καλύτερα, ζει περισσότερο.
  • Η στείρωση δεν μεταβάλλει σε τίποτα το χαρακτήρα, την εκπαίδευση και τη συμπεριφορά του ζώου. Μεταβάλει μόνο το ένστικτο αναπαραγωγής. 

Τέλος ο δήμος Βύρωνα απευθύνει έκκληση σε όποιον/α μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα κάποιου/κάποιων από τα κουτάβια, έστω και για λίγες ημέρες μέχρι να είναι σε θέση να τρώνε μόνα τους ή αν θέλουν  να υιοθετήσουν κάποιο. Μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αστικής Πανίδας Δήμου Βύρωνα, τηλ.   210-7608374

Όσοι θέλουν να ενημερώνονται για τις δράσεις του δήμου μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα στο Facebook Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ