Γαλλία: Η πρώην υπουργός Αθλητισμού θα δικαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου για συκοφαντική δυσφήμιση του Λε Γκρετ

0

Η πρώην υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Αμελί Ουντεά-Καστερά θα δικαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου (3 και 4) ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας  για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του πρώην προέδρου της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νοέλ λε Γκρετ, ανέφερε σήμερα (20/10)  δικαστική πηγή, σύμφωνα με αναφορές γαλλικών ΜΜΕ.
Θα κριθεί για συκοφαντική δυσφήμιση από την κριτική επιτροπή του CJR, του μοναδικού δικαστηρίου που είναι εξουσιοδοτημένο να κρίνει υπουργούς για πράξεις που διαπράχθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Αυτή η δίκη ακολουθεί μια καταγγελία που υπέβαλε ο Λε Γκρετ στις 24 Απριλίου 2023 για σχόλια που έγιναν στις 15 Φεβρουαρίου και στις 5 Μαρτίου του ίδιου έτους από την πρώην Υπουργό Αθλητισμού και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Μετά από έντεκα χρόνια προεδρίας , ο Νοέλ λε Γκρετ παραιτήθηκε από τη γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FFF) τον Φεβρουάριο του 2023, μετά από μια καταδικαστική έκθεση ελέγχου από τη Γενική Επιθεώρηση Εκπαίδευσης, Αθλητισμού και Έρευνας (IGESR) σχετικά με τη διαχείρισή της, με φόντο κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.
Οι επιθεωρητές της IGESR θεώρησαν ότι ο Λε Γκρετ  «δεν έχει πλέον την απαραίτητη νομιμότητα για να διοικεί και να εκπροσωπεί το γαλλικό ποδόσφαιρο», λαμβάνοντας ιδίως υπόψη την «ανάρμοστη συμπεριφορά  του προς τις γυναίκες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ