Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Σε εξέλιξη εκτεταμένο πρόγραμμα μυοκτονιών

0

Ο Δήμος  Αγίας Βαρβάρας επεκτείνει το πρόγραμμα μυοκτονίας και πολλαπλασιάζει τις εφαρμογές από δύο φορές τον χρόνο που γινόταν σε όλα τα φρεάτια σε έξι φορές τον χρόνο, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η παρουσία των τρωκτικών και των κινδύνων που προκαλούνται από αυτά.

Σε εξέλιξη είναι η τέταρτη εφαρμογή με την τοποθέτηση εγκεκριμένων σκευασμάτων εσωτερικά των φρεατίων και εκτελείται από εξειδικευμένο και έμπειρο συνεργείο εταιρίας απολυμάνσεων και απεντομώσεων το οποίο διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό.

 

Για την επιτυχία του προγράμματος όμως πρέπει να συμβάλλουν και οι δημότες και κάτοικοι προς τους οποίους ο δήμος απευθύνει την ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:

Να μην απορρίπτουν σκουπίδια ή άχρηστα αντικείμενα παρά μόνο στους κατάλληλους κάδους, στους οποίους θα τα τοποθετούν μέσα σε κλειστούς σάκους.

Να μην απορρίπτουν ανεξέλεγκτα ογκώδη αντικείμενα και σαβούρα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τις υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες θα μεριμνήσουν για προγραμματισμένη αποκομιδή.

Να καθαρίζουν καθημερινά τα υπολείμματα τροφής ζώων και πτηνών.

Να κλείσουν όλες τις τρύπες στα σπίτια και τις αποθήκες καθώς είναι χώροι αναπαραγωγής ποντικών.

Να διενεργούν τακτικές μυοκτονίες στα φρεάτια της οικίας τους καθώς αποτελούν σημεία εισόδου των ποντικών μέσω των σωληνώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ