Δήμος Αθηναίων: 10ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Άνθρωπος στο Κέντρο»

0

Μια δράση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κλείνει φέτος 10 χρόνια και το γιορτάζει! Με θέμα «Άνθρωπος στο Κέντρο», ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου 2023 με προθεσμία υποβολής μέχρι τις 30 Μαΐου 2023, καλώντας τους μικρούς μας φίλους ηλικίας 4-15 ετών να αποτυπώσουν τον Άνθρωπο και το ταξίδι του στον χώρο και τον χρόνο.

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν φέτος σε μια μεγάλη έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων από τις 23 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες δράσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν χιλιάδες παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικά σχολεία και κέντρα υποδοχής και ένταξης προσφύγων. Φέτος, πρωταγωνιστής είναι το Ειδώλιο γυναικείας μορφής (περ. 2700-2400/2300 π.Χ.) που παρουσιάζεται στον 1ο όροφο του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη». H ανθρώπινη μορφή ταξιδεύει στον χρόνο, 5000 χρόνια πριν, τότε που οι Άνθρωποι δημιούργησαν τα Κυκλαδικά Ειδώλια, μία από τις πιο χαρακτηριστικές απεικονίσεις του Ανθρώπου.

Στο φετινό Παιδικό Διαγωνισμό, ζωγραφίζουμε τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί.

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι φέτος οι:

– Ελένη Γερουλάνου – Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας και Ιδρυτικό μέλος του Library4all

– Πυγμαλίων Δαδακαρίδης – Ηθοποιός

– Χαρά Μαραντίδου – Εικαστικός, Designer και Αρχιτέκτονας

– Αντώνης Παπαθεοδούλου – Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων

– Πάνος Χριστοδούλου – Διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων

– Victoria Hislop – Συγγραφέας

Ψηφιακή πλατφόρμα kidscontest.gr

Η ψηφιακή πλατφόρμα kidscontest.gr όμως, δεν είναι μόνο ο διαγωνισμός: Τα παιδιά μπορούν να περιηγούνται σε αυτήν όλο τον χρόνο και κάθε μήνα να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες για το σπίτι, για το σχολείο και με περιεχόμενο ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά ΑμεΑ.

Η Τέχνη για Όλους περιλαμβάνει δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διαφορετικές ομάδες παιδιών. Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς ή σε εκπαιδευτικούς τυπικής εκπαίδευσης που στην τάξη τους έχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, σε εκπαιδευτικούς σε τμήματα ένταξης, σε συνοδούς παράλληλης στήριξης, σε γονείς, και γενικά σε όλους όσους θέλουν να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους με το παιδί.

O 10ος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής και η ψηφιακή πλατφόρμα kidscontest.gr πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, Στρατηγικού Συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της RAYCAP, Υποστηρικτή των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Λεπτομέρειες για το πώς θα λάβεις μέρος στο διαγωνισμό στο: https://kidscontest.cycladic.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ