Δήμος Κηφισιάς: Εγκρίθηκε η ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα πυροπροστασίας του “Πράσινου Ταμείου”

0
 Με απόφαση του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου Κηφισιάς “Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στον Δήμο Κηφισιάς” για παρεμβάσεις πυροπροστασίας, που υλοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

“Κατόπιν της θετικής αξιολόγησης ο Δήμος μας εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» στον Άξονα Προτεραιότητας 6, που αφορά στην «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ α΄ βαθμού με περιαστικά δάση».

Ειδικότερα ο  Δήμος Κηφισιάς θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό 150.000 ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

«Ο Δήμος Κηφισιάς συνεχίζει να πρωτοστατεί και να αποτελεί παράδειγμα για όλη τη χώρα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις για να «θωρακίσουμε» με πρόσθετα μέτρα την ενίσχυση της πυροπροστασίας στην Κηφισιά, στη Νέα Ερυθραία και στην Εκάλη. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί χρέος για μας. Με συντονισμένες ενέργειες διεκδικούμε και αξιοποιούμε κάθε χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση έργων και δράσεων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς.” αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Κηφισιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ