Εθελοντική ομάδα ομορφαίνει τις γειτονιές και τα χωριά της Ρόδου

0

Εδώ και περίπου δύο χρόνια, κάτοικοι και επισκέπτες στο νησί της Ρόδου βλέπουν εντυπωσιακές ζωγραφιές να ξεπηδούν σε άλλοτε απαρατήρητα σημεία στις γειτονιές του νησιού, προσθέτοντας χρώμα και ζωντάνια στο αστικό τοπίο που αποτελούν έργο της ομάδας «Ομορφαίνουμε γειτονιές».

Δεκάδες ΚΑΦΑΟ σε όλο το νησί -αντικείμενα που αποτελούν «αναγκαίο κακό» από άποψη αισθητικής για τις πόλεις μας- παίρνουν τη δική τους μοναδική μορφή, με ζωγραφιές που δεν είναι εκεί απλώς για να είναι, αλλά «δένουν» παράλληλα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2022, όταν δύο κάτοικοι του νησιού, με κίνητρο να ομορφύνουν τον τόπο τους για τα παιδιά τους, ξεκίνησαν να βάζουν τις δικές τους πινελιές στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ καλύπτοντας οπαδικά συνθήματα και συνθήματα μίσους που ως συνήθως βρίσκουμε γραμμένα πάνω σε αυτά. Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα πως δεν πρόκειται για επαγγελματίες, αλλά ερασιτέχνες ζωγράφους που με πολύ μεράκι αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε αυτό.

Σε συνεννόηση με τον ΟΤΕ για τις σχετικές άδειες, η ομάδα μεγάλωσε μετρώντας περίπου 10 άτομα πλέον, οι ζωγραφιές πολλαπλασιάστηκαν, τα αιτήματα από σχολεία και κατοίκους αυξήθηκαν, και οι παρεμβάσεις τους απλώθηκαν σε όλο το νησί.

Κάθε ΚΑΦΑΟ ή τοιχίο που επιλέγουν να στολίσουν, φέρει κάτι μοναδικό. Άλλοτε εμπνευσμένο από την ροδίτικη κεραμική τέχνη και τα γνωστά έργα του «Ίκαρου», άλλοτε από την ελληνική μυθολογία και ιστορία και τα τοπόσημα της Ρόδου, και άλλες φορές απλώς για να «πουν» μια ιστορία με τον δικό τους τρόπο, φροντίζουν ώστε κάθε έργο τους να ταιριάζει στο σημείο που θα βρίσκεται, στο οποίο μάλιστα επιλέγουν υλικά που θα μπορούν να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου και των καιρικών φαινομένων.

Στη Μονόλιθο που προτείνεται για αστροπαρατήρηση λόγω ιδανικών συνθηκών σκοτεινότητας το βράδυ, στόλισαν το ΚΑΦΑΟ με τον γαλαξία.

Ένα κεντρικό σημείο στην περιοχή της Ανάληψης γεμάτο βλάστηση και σε ημιτελή τεχνικά κατάσταση καθαρίστηκε, κλαδεύτηκε, και ζωγραφίστηκε με διακριτικά σχέδια. Το πάρκο στην οδό Σοφούλη πήρε νέα όψη. Προαύλιοι χώροι σχολείων φωτίστηκαν και χρωματίστηκαν. Χωριά όπως η Αρχίπολη, το Γεννάδι, η Κρητηνία, τα Κοσκινού και πολλά ακόμα, άλλα δημοφιλή στους επισκέπτες του νησιού και άλλα όχι τόσο, λαμβάνουν την προσοχή και αγάπη που τους αξίζει.

Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα διοργάνωσαν και δράσεις καλλωπισμού στο νησί παρακινώντας τους συμπολίτες τους να αναλάβουν και εκείνοι δράση και να περιποιηθούν με όποιον τρόπο μπορούν και τη δική τους περιοχή.

Μέσα στο καλοκαίρι με το θερμόμετρο στο κόκκινο συνεχίζουν, και οι γειτονιές της Ρόδου, ακόμα ομορφαίνουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ