Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα

0
ΑΡΓΟΣ - Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το απογευματινό τροχαίο στην οδό Κανάρη στο Άργος, με θύμα 33χρονο αστυνομικό ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο το μηχανάκι που οδηγούσε ο 33χρονος προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ, στην οδό Κανάρη στο Άργος, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ναυπλίου αλλά δυστυχώς κατέληξε. Το τροχαίο έγινε γύρω στις 5:30 το απόγευμα . Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άργους-Μυκηνών. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες, κοσμηματοπωλεία και καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λακωνία και Χαλκίδα, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, 18 Ιουνίου, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ανδρών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή ομάδων της ΟΠΚΕ, του Τμήματος Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Μέγαρα, Μαρκόπουλο Αττικής και Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν πέντε μέλη, σε βάρος των οποίων, αλλά και σε ακόμη δύο ταυτοποιημένων ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και απόπειρες, απόπειρα ληστείας, όπλα και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Ειδικότερα, σύμφωνα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από την πολύμηνη έρευνα, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και τα Τμήματα Ασφάλειας Κηφισιάς, Μαρκοπούλου Αττικής και Σπάρτης Λακωνίας, πρόεκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές σε οικίες και καταστήματα.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία:

Κλοπές σε καταστήματα (κυρίως κοσμηματοπωλεία)

– Κατόπτευαν τους χώρους γύρω από το κατάστημα-στόχο προκειμένου να διαπιστωθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού.

– Προσέγγιζαν το κατάστημα με επιχειρησιακά οχήματα που διέθεταν.

– Με εργαλεία που κατείχαν (βαριοπούλες, λοστούς, τρυπάνια) κατέστρεφαν τη σειρήνα του συναγερμού, παραβίαζαν το προστατευτικό πλέγμα της πρόσοψης, έσπαζαν τον υαλοπίνακα ή παραβίαζαν την κεντρική θύρα.

– Εισέρχονταν στο χώρο, τον οποίον ερευνούσαν, παραβίαζαν τυχόν χρηματοκιβώτια και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας.

Κλοπές σε σπίτια

– Προσέγγιζαν τα σπίτια-στόχους, βραδινές ώρες, με τα επιχειρησιακά οχήματά τους.

– Αφού εξακρίβωναν την απουσία ή μη των ενοίκων, υπερπηδούσαν την περίφραξη και παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή πόρτες.

– Εισέρχονταν στον χώρο, τον ερευνούσαν και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και χρηματοκιβώτια.

Επιπλέον, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χρησιμοποιούσαν γάντια, προκειμένου να αποφύγουν την ταυτοποίησή τους, ενώ αλλοίωναν τα πραγματικά στοιχεία των επιχειρησιακών οχημάτων τους, αφαιρώντας τις πινακίδες κυκλοφορίας ή τοποθετώντας σε αυτά άλλες, αφαιρεθείσες από άλλα οχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ