ΗΠΑ:”Αιχμηρό” ντιμπέιτ Κάμαλα Χάρις – Ντόναλντ Τραμπ

0

Οι δύο υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, προσπάθησαν να κερδίσουν το εκλογικό κοινό κατά τη διάρκεια του debate που διοργάνωσε το ABC News το βράδυ της Τρίτης  (10/9) παραθέτοντας τις θέσεις τους σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα και εκτοξεύοντας αιχμές ο ένας εναντίον του άλλου.

Ποιος κέρδισε το ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ; Ο διεθνής Τύπος και οι αναλυτές φαίνεται να ομονοούν ότι η αιχμηρή στον λόγο της αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πέτυχε να οδηγήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της σε αμυντικές τοποθετήσεις και σε λάθη, κερδίζοντάς τον στα σημεία, πράγμα που αναγνωρίζουν ακόμη και συντηρητικοί, φιλικοί προς τον Τραμπ αναλυτές στις ΗΠΑ.

Ο στατιστικολόγος Nate Silver έγραψε στο blog του, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, ότι υπάρχει “μια ισχυρή συναίνεση ότι η Χάρις κέρδισε τη μάχη της βραδιάς”.

Σημειώνει ότι οι τιμές του Bitcoin υποχωρούσαν κατά τη διάρκεια και μετά το ντιμπέιτ, “πράγμα που συνεπάγεται επίσης απώλεια για τον Τραμπ, που έχει εμφανιστεί ως ο πλέον φιλικός προς τα κρυπτονομίσματα υποψήφιος”.

Ο ίδιος πρόσθεσε:

“Ακόμη και το πάνελ του αμερικανικού συντηρητικού Fox News στο τέλος της βραδιάς φαινόταν να παραδέχεται ότι ήταν μια νίκη για την Χάρις”.

Η Δημοκρατική Χάρις κέρδισε τη δημοσκόπηση του CNN σε focus group αντιπροσωπευτικών ψηφοφόρων από διαφιλονικούμενες πολιτείες των ΗΠΑ με 63% έναντι 37% για τον Τραμπ. Κατά μέσο όρο ιστορικά, ο νικητής ενός ντιμπέιτ προηγείται σε αυτή τη δημοσκόπηση με 18%, επομένως η νίκη των 26 μονάδων για τη Χάρις βρίσκεται προς το υψηλότερο άκρο του συνήθους εύρους.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που συμμετείχαν σε μια ομάδα εστίασης του CNN στο Πανεπιστήμιο Mercyhurst στο Erie της Πενσυλβάνια, είπαν επίσης ότι πίστευαν ότι η Κάμαλα Χάρις κέρδισε.

“Η ομάδα αποτελούνταν από 13 ψηφοφόρους που δεν είχαν ακόμη αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν πριν από τη συζήτηση. Όταν ο Phil Mattingly του CNN ρώτησε την ομάδα ποιος κέρδισε τη συζήτηση, οκτώ από τους ψηφοφόρους είπαν ότι ο Χάρις κέρδισε την αναμέτρηση. Ο Mattingly σημείωσε ότι το Erie είναι “η πιο ευμετάβλητη κομητεία” στην συγκεκριμένη διαφιλονικούμενη πολιτεία των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ