Καισαριανή:Τοποθέτηση του Δημάρχου στη συνάντηση Υπουργού εσωτερικών και δημάρχων Αττικής

0

Στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της Αττικής στάθηκε χθες 23 Ιούλη με την τοποθετήσή του ο Δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Θόδωρου Λιβάνιου και του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Αρχικά, ως προς την θεσμική λειτουργία των ΟΤΑ ο Δήμαρχος στάθηκε στα εξής:
«Όλες οι κυβερνήσεις έχουν εξαγγείλει και υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, η μεταρρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησή της ΝΔ. Το τελευταίο διάστημα ακούμε για νέες θεσμικές αλλαγές… Μεταρρυθμίσεις έχουμε πολλές αλλά στην τοπική διοίκηση η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, υπάρχουν πολλά και οξυμένα προβλήματα με άμεσο και σοβαρό αντίκτυπο τόσο στους δημότες όσο και στους εργαζόμενους στους δήμους.
Μεταφέρονται όλο και περισσότερες αρμοδιότητες με χαμηλότερη χρηματοδότηση και λιγότερο προσωπικό και μέσα. Φυσικά υπάρχουν και τοπικές ιδιομορφίες αλλά σε γενικές γραμμές τα προβλήματα αυτά αφορούν όλους τους δήμους της Αττικής και της χώρας και με αυτήν την έννοια έχει μεγάλη αξία τι στάση κρατάει η κάθε Δημοτική Αρχή απέναντι στην κυβέρνηση και στην περιφέρεια στον χώρο ευθύνης της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ