Καισαριανή: 90 χρόνια – «Ένα παράθυρο στον κόσμο όλον»

0

Το 2024 αποτελεί έτος αφιερωμένο στα 90 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Καισαριανής, μετά την απόσπασή του από τον Δήμο Αθηνών το 1934.
Τιμώντας τα 90 πλούσια έτη ιστορίας, εξέλιξης και πολιτισμικής κληρονομιάς του Δήμου μας, θα πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων με στόχο να φωτιστούν πλευρές της «ταυτότητάς» του και της σημαντικής παρακαταθήκης.
Πρώτο σταθμό αποτελεί η διημερίδα που θα λάβει χώρα στις 2,3 και 4 Σεπτέμβρη στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης με θέμα:

«Προσφυγικοί Οικισμοί: Ζητήματα διαχείρισης και ανάδειξης της τοπικής ιστορικής μνήμης. Η περίπτωση της Καισαριανής.»

Το επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας με την συμμετοχή πλήθους καθηγητών αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων σε διαφορετικά επιστημονικά αντικείμενα. Τους ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.
Σκοπός της διημερίδας, είναι η διαφύλαξη και η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης των προσφυγικών οικισμών, αναγνωρίζοντας ότι το πλούσιο πολιτισμικό τους απόθεμα (ιστορικά τεκμήρια, αρχειακό υλικό, αρχιτεκτονική κληρονομιά, προφορικές μαρτυρίες, κ.λπ.) θα πρέπει να αξιοποιείται με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας μέσα από την τοπική της έκφραση και εξιστορήσεις, και με τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η ευρύτερη διάθεση των πολιτιστικών αγαθών στην κοινωνία και η διάδοση των κρίσιμων συμπερασμάτων για τον λαό και τη νεολαία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ