Μεγάλη ένταση στην Καλαμάτα έξω από τα δικαστήρια – Δίκη για το ναυάγιο της Πύλου

0

Τεταμένο είναι το κλίμα έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης των 9 συλληφθέντων για την τραγωδία του πολύνεκρου ναυαγίου με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου, που σημειώθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο.

Στο εδώλιο θα βρεθούν 9 Αιγύπτιοι διασωθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται ως διακινητές με τους ίδιους αλλά και τους συνεπιβάτες τους να διαψεύδουν αυτή την κατηγορία.

Μέλη σωματείων, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της Μεσσηνίας, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια, με τα ΜΑΤ να επιχειρούν να τους απομακρύνουν βίαια.

Λίγο μετά τις 8.30 το πρωί της Τρίτης, υπήρξε ένταση μεταξύ ΜΑΤ και του μπλοκ του ΠΑΜΕ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 ατόμων, ενώ έγιναν και προσαγωγές. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομείο, με την ατμόσφαιρα να παραμένει ηλεκτρισμένη.

Όπως αναφέρει το 902.gr, από την επίθεση τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Γιώργος Καραγιάννης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, ενώ συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Στέλιος Παπαβραμίδης, φοιτητής.

Ποιοι δικάζονται

Στο εδώλιο θα καθίσουν εννέα επιζήσαντες του ναυαγίου στην Πύλο. Οι δικηγόροι υπεράσπισης υποστηρίζουν ότι οι εννέα Αιγύπτιοι δεν είναι οι διακινητές και δεν ευθύνονται για την πρόκληση του πολύνεκρου ναυαγίου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ