Μητσοτάκης : Η μείωση της ανεργίας είναι εντυπωσιακή, ενώ οι συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση τα Χριστούγεννα

0

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης να υποστηρίξει τους πιο ευάλωτους από το υπουργείο Εργασίας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην υποστήριξη των πιο αδύναμων, τη μείωση της ανεργίας και την εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας μετά από σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Αρχικά, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 5 χρόνια και την εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος.

Ο πρωθυπουργός επιμένει στην χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, η οποία καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας του εργαζομένου. Το μέτρο αυτό πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, καθώς τα οφέλη του είναι ήδη ορατά στους εργαζόμενους. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της αύξησης της συμμετοχής στην αγορά εργασίας των γυναικών, των νέων, των συνταξιούχων και των ατόμων με αναπηρία. Αναφέροντας ότι 170.000 συνταξιούχοι συνεχίζουν την εργασία τους για να ενισχύσουν τα εισοδήματά τους και να διεκδικήσουν μεγαλύτερη σύνταξη στο μέλλον.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ και την ανάγκη για εξορθολογισμό του πλαισίου μετακλήσεων εργαζομένων από το εξωτερικό. Αυτή η λύση πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα προκειμένου να αποφευχθούν κενά σε τομείς όπως ο πρωτογενής.

«Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπενθύμιε ότι «φέτος θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς και να θυμίσω ότι τα χρήματα προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023».

«Πρόκειται για μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που στηρίζει την κοινωνική συνοχή και δείχνει την έμπρακτη προσήλωση της κυβέρνησης πρωτίστως να στέκεται πιο κοντά στους αδύνατους» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ