Μητσοτάκης στο Politico: Ο στόχος της Αθήνας είναι να αποκτήσει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

0

Σύμφωνα με το Politico, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να εξασφαλίσει αυτό που επιθυμεί, καθώς βοήθησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποκτήσει μια δεύτερη θητεία.

Το πολιτικό περιοδικό επισημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει μια σημαντική θέση για την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την ηγεσία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Θα ήθελα χαρτοφυλάκιο που θα αναδεικνύει τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας»

«Σίγουρα θα ήθελα ένα χαρτοφυλάκιο που να αναδεικνύει αφενός την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και το είδος της στρατηγικής θέσης της Ελλάδας στη νοτιοανατολική πτέρυγα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ», δήλωσε στη συνέντευξη ο πρωθυπουργός.

Ρωτήθηκε αν η Ελλάδα υποστηρίζει τον νέο Επίτροπο για τη Μεσόγειο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχουν άλλα χαρτοφυλάκια που θα μπορούσαν να ταιριάζουν σε αυτόν το ρόλο. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα είναι μια μεσογειακή χώρα που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο, αλλά υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή ανήκει στον πρόεδρο. Τόνισε επίσης ότι πάντα προσπαθεί να προσθέτει αξία και να ενισχύει την Ευρώπη με τις αποφάσεις του. Αναφέρθηκε επίσης στην ανοιχτή προσέγγισή του στο θέμα των παρακολουθήσεων και την ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνησή του.

«Κοιτάζοντας προς τα εμπρός για την επόμενη πενταετία, η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει μια δύσκολη συζήτηση σχετικά με το πώς θα πληρώσει για τις φιλοδοξίες της για το κλίμα, την ανταγωνιστικότητα και την άμυνα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Υποστήριξε ότι υπάρχει μια «διανοητική ασυνέπεια μεταξύ του βάθους των στόχων μας και των οικονομικών μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ