Ν.Σμύρνη: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση Ακαδημίας γονέων

0

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη για τη εκπαιδευτική χρονιά 2023 – 2024 συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Γαλαξίας».
H πρώτη αυτή συνάντηση είχε ως θέμα «Εκφράσεις Βίας Ανηλίκων στο φυσικό και διαδικτυακό κόσμο» και εισηγήτριες ήταν η κα Άρτεμις Τσίτσικα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής –Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Επιστημονική Υπεύθυνη των προγραμμάτων ΕΚΠΑ – Π.Ο.Υ. «φιλικών» για εφήβους και κατάρτισης του Υπουργείου Υγείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.), καθώς και η κυρία Ρίτα Μωραϊτάκη-Πικρού, Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα «Αττική Μπροστά» – Επιτροπή Ε.Ε.Ε.Ι. για τα δικαιώματα Παιδιών και Εφήβων & Ενάντια στη βία ανηλίκων-πρόγραμμα «ΦΟΙΒΟΣ».
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, όπου οι ερωτήσεις (τόσο διαδικτυακές όσο και δια ζώσης) των γονέων και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις τους κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα του μεγάλου αυτού θέματος.
Η συνάντηση τελούσε επίσης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και μεταδόθηκε διαδικτυακά σε όλη την επικράτεια, από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), του οποίου είναι μέλος ο Δήμος Ν. Σμύρνης. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κύριος Γ. Γουρναρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Οικονομίας και Αλληλεγγύης και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ κύριος Π. Γιατζίδης, εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Σμύρνης κύριος Σ. Μαστροσταμάτης, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Σμύρνης κυρία Μ. Μόσχοβα, καθώς και εκπρόσωποι Σχολικών Συλλόγων Γονέων.
Τη Συνάντηση προλόγισε η κ. Δέσποινα Τζεφριού, Οργανωτική Υπεύθυνη της Ακαδημίας Γονέων του Δήμου Ν. Σμύρνης, η οποία ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του Προγράμματος της Ακαδημίας Γονέων, που λειτουργεί για έβδομη χρονιά, με πολύ ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν τους γονείς σχετικά με την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών τους και παρουσιάζονται από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης υλοποιεί για έβδομη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με την «Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων» της πόλης μας, τον φορέα για την υποστήριξη της οικογένειας του Δήμου μας, στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων», και την «Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής», του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & A. Κυριακού» και άλλων φορέων.
Η επόμενη συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου 2024.
Πληροφορίες: Γραφείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Πρώια (τηλ: 213 2025726-5) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ν. Σμύρνης www.neasmyrni.gr (Εκπαίδευση – Δια Βίου Μάθηση – Ακαδημία Γονέων). Email ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ Δήμου Νέας Σμύρνης: nsakadimiagoneon@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ