Οι διαχειριστές κόκκινων δανείων δεν αισθάνονται καθόλου άνετα με την προσοχή που έχουν προσελκύσει πρόσφατα οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν

0

Οι διαχειριστές κόκκινων δανείων δεν νιώθουν καθόλου άνετα με τη δημοσιότητα που έχουν αποκτήσει πρόσφατα οι πρακτικές τους, ενώ η ερώτηση που υπέβαλαν έντεκα βουλευτές της ΝΔ ήρθε να προσθέσει επιπλέον πίεση στην κατάσταση.

  • Ιδιαίτερα στην Intrum, η ανησυχία είναι εντονότερη, καθώς είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα οργάνωσης και πρακτικών σε σχέση με τους δανειολήπτες.

Φυσικά, υποτίθεται ότι τα θέματα οργάνωσης έχουν εξεταστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο έλεγχος παραμένει μόνο θεωρητικός, καθώς δεν μεταφράζεται σε πρακτική εφαρμογή των όσων η εταιρεία δηλώνει ότι υλοποιεί.

  • Για παράδειγμα, πληροφορούμαστε ότι συγκεντρώνονται δεδομένα σχετικά με τις εκτιμήσεις ακινήτων που πραγματοποιούνται από συγκεκριμένους εκτιμητές συνεργαζόμενους με την Intrum, καθώς και τις αποφάσεις των δικαστηρίων μετά από προσφυγές των ενδιαφερομένων.

Αυτά τα δεδομένα φέρεται να υποδεικνύουν ότι ορισμένοι συγκεκριμένοι εκτιμητές που χρησιμοποιεί η εταιρεία διαχείρισης για ακίνητα υψηλής αξίας έχουν την τάση να υποτιμούν τις αξίες, χωρίς αυτή η τάση να μπορεί να εξηγηθεί.

  • Η συλλογή στοιχείων σχετίζεται με πλειστηριασμούς ακινήτων που έχουν ολοκληρωθεί, τα οποία ήταν υποτιμημένα και δέχθηκαν μόνο μία προσφορά. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και περιμένουμε την ανακοίνωση των στοιχείων που συγκεντρώνουμε, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν πίσω από την έντονη φημολογία υπάρχει και κάποια ουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ