Παγκόσμια διάσκεψη στο Παρίσι για την ενίσχυση της παραγωγής εμβολίων στην Αφρική

0

Πολλοί Αφρικανοί ηγέτες, δωρητές και φαρμακευτικές εταιρείες θα συμμετάσχουν σήμερα στο Παρίσι σε διεθνή διάσκεψη με θέμα την προώθηση της παραγωγής εμβολίων στην Αφρική, η οποία αυτή την περίοδο πλήττεται από επιδημία χολέρας.

Το Παγκόσμιο Φόρουμ για τα εμβόλια, που διοργανώνεται από τη Γαλλία, την Αφρικανική Ένωση και την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια (Gavi), έχει στόχο να προωθήσει την παραγωγή εμβολίων στην Αφρική.

Την ώρα που η Αφρική παράγει μόλις το 2% των εμβολίων που χρησιμοποιεί, στη διάρκεια της διάσκεψης αυτής αναμένεται να ανακοινωθεί πρωτοβουλία για την προώθηση της παρασκευής εμβολίων στην ήπειρο ύψους σχεδόν ενός δισεκ. δολαρίων.

Το σχέδιο αυτό «είναι καλό για την Αφρική και καλό για τον κόσμο, διότι κανείς δεν είναι ασφαλής αν δεν είναι ασφαλής όλος ο κόσμος», υπογράμμισαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, οικοδεσπότης της διάσκεψης, ο πρόεδρος της Gavi Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μοχάμεντ Σέιχ αλ Γκαζουάνι σε άρθρο τους που δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη.

Το θέμα της ανισότητας στην πρόσβαση στα εμβόλια που αντιμετωπίζει η αφρικανική ήπειρος ήρθε στο φως λόγω της πανδημίας covid και η παραγωγή εμβολίων παντού στον κόσμο θεωρείται απάντηση στις επόμενες πανδημίες.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στον εμβολιασμό, ο οποίος ενδέχεται να αποτελεί μία από τις απαντήσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, οι συγκρούσεις και η οικονομική επισφάλεια», εκτίμησε η Μαρί- Άγκνε Σαράκα- Γιάο αξιωματούχος της Gavi, η οποία βοηθά τις χώρες με χαμηλά εισοδήματα να αγοράσουν εμβόλια για δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ