Περιοδική έκθεση γλυπτού-εικαστικού σχολίου του Δημήτρη Δήμου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

0

Περιοδική έκθεση γλυπτού-εικαστικού σχολίου του Δημήτρη Δήμου με τίτλο «Σε στρεβλούς καιρούς» πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, από τις 22 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, στο πλαίσιο των δράσεων της Εβδομάδας Ιστορικής Αναβίωσης-Πλαταιές 2024. Η έκθεση είναι μία συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, του Διεθνούς Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Hoplologia», της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Θηβαίων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταιών «ΩΕΡΟΗ».

Ανήσυχος και δημιουργικός, ο Δημήτρης Δήμου παρεμβαίνει στον καιρό του, στοχάζεται ανάμεσα στην αρχαία και σύγχρονη εποχή αναζητώντας τα αίτια στα απομεινάρια των πολεμικών μηχανών, σε κοινούς τόπους με τα ανθρώπινα θραύσματα γυμνωμένα και διάτρητα. Σημάδια των καιρών μίας ανέντιμης εποχής για την υπόσταση και την ιστορία της ανθρωπότητας, που τη συναντά σήμερα με άλλη μορφή στο ίδιο υποκείμενο, τον άνθρωπο, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση των διοργανωτών.

Επηρεασμένος από τους πολέμους που πλήττουν την ανθρωπότητα ακόμη και σήμερα, ο Δημήτρης Δήμου έρχεται με τον νέο σηματωρό του «Σε στρεβλούς καιρούς», να καταδείξει πως το επίκαιρο της εποχής είναι να αγωνίζεσαι για την ειρήνη, μιας και είναι υπόθεση ζωής.

Το έργο «Σε στρεβλούς καιρούς» έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για τη Θήβα, μία πόλης που ισοπεδώθηκε σε διάφορες χρονικές περιόδους από πολέμους, αλλά κατάφερε να αναπτυχθεί εκ νέου. Τιμώντας τη Θήβα, συμβολικά ο Δημήτρης Δήμου εκθέτει το έργο, για πρώτη φορά, στη γενέτειρά του και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας.

Το έργο και η γλυπτική εγκατάσταση θα εκτεθεί, επίσης, στην Αθήνα, στην κοινή έκθεση των Τάκη Βαρελά, Δημήτρη Δήμου και Γιάννη Κλεφτογιάννη, στην Chili Art Gallery, από τις 4 έως τις 23 Οκτωβρίου 2024.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ξενάγηση και συζήτηση με τον καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 31 Ιουλίου, καθώς και την 1η Αυγούστου, από τις 18:00 έως τις 19:30.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ