Πρόγραμμα «Στέγαση-Εργασία για Αστέγους»-Συμμετοχή στα βραβεία πολιτικής καινοτομίας της ΕΕ

0
Η πρωτοβουλία ψηφίστηκε μεταξύ των δέκα επικρατέστερων ανάμεσα σε 337 υποψήφια έργα
Το πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους, που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, είναι μεταξύ των δέκα τελικών υποψήφιων προγραμμάτων στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο πλαίσιο των Πανευρωπαϊκών Βραβείων Καινοτομίας στην Πολιτική.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα βραβεία διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Ινστιτούτο Καινοτομίας στην Πολιτική, ενός φορέα που εδρεύει στην Αυστρία και προωθεί πρωτοπόρες ιδέες στην πολιτική με στόχο την ενίσχυση της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Φέτος είναι η έκτη συνεχής χρονιά διοργάνωσης των βραβείων τα οποία περιλαμβάνουν οκτώ κατηγορίες: Δημοκρατία, Προστασία του Κλίματος, Τεχνολογίες για τη Δημοκρατία, Εκπαίδευση, Κυβερνητική Βελτίωση, Κοινωνική Συνοχή, Τοπική Ανάπτυξη και Κομματική Καινοτομία. Στην ψηφοφορία συμμετέχουν πάνω από 1.000 ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι ψηφίζουν με βασικό κριτήριο την καινοτομία κάθε προγράμματος, αλλά και την επίδραση που έχει στην τοπική κοινωνία στην οποία υλοποιείται.
Το πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους ψηφίστηκε μεταξύ των δέκα επικρατέστερων προγραμμάτων στην κατηγορία της Κοινωνικής Συνοχής μεταξύ 337 υποψήφιων έργων από 26 ευρωπαϊκές χώρες και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης θα παραβρεθεί στην τελική ανακοίνωση των νικητών που θα διεξαχθεί στην Βαρσοβία στις 11 Μαΐου 2023.
Πηγή: Euro2day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ