Πόρος: Παιδική παράσταση «Αισωπομαχίες»

0

Πέντε αρχαίοι μύθοι του Αισώπου συναντούν τα παιδιά του σήμερα! Η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Αισωπομαχίες» την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 8:00 μμ, στο ανοιχτό θέατρο Συγγρού, και προσκαλεί τα παιδιά σε μια διαδραστική εμπειρία γεμάτη παιχνίδια, ζωντανή μουσική, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις! Μια σύγχρονη ματιά στους μύθους του Αισώπου με κέντρο την ανάγκη για συνύπαρξη. Είσοδος ελεύθερη.

Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό σε μια παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργό́ ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, καλίμπα, μουσική γαβάθα και πολλά άλλα μουσικά όργανα δίνουν ζωντάνια και ρυθμό σε μια παράσταση που μιλάει με αλληγορίες για τη ζωή. Οι ηθοποιοί μαζί με τα παιδιά μιλάνε μέσα από ιστορίες και μύθους για αξίες ανεκτίμητες, όπως η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η φιλία, η εργατικότητα, η δύναμη της σκέψης, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η γενναιότητα και η συμφιλίωση.

Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος»

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» δημιουργεί από το 2012 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση. «Σχεδιάζουμε από καρδιάς παραστάσεις με ευθύνη και σεβασμό, που έχουν στο κέντρο το παιδί και την ουσιαστική διάδραση και σχέση του με τους ηθοποιούς», τονίζει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός – ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, καλλιτεχνική διευθύντρια στη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος».

Η Καθετή με αυτή και με πολλές άλλες δράσεις της, όπως «Φτιάχνουμε στολίδια και περπατάμε μαζί», «Γιορτή για τα παιδιά», τις παιδικές παραστάσεις «Ο ραφτάκος των λέξεων» και «Πέτρες που μιλούν και παραμύθια λένε» και την παρουσίαση του βιβλίου «Τελικά μιλάνε τα βιβλία;», σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, επιδιώκει να υποστηρίξει και να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών. Παράλληλα, η Καθετή με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως οι θεατρικές παραστάσεις «Πέρασμα», και η «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό», στοχεύει να θέσει σε κίνηση τη δημιουργικότητα που ήδη υπάρχει στην κοινότητα της περιοχής, καθώς και να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική πολιτιστική έκφραση.

Γενικές πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 2298043825
Email: info@katheti.gr
Website: www.katheti.gr
FB: @kathetiporos
Instagram: @katheti.poros

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ