Πόρος: 6ο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας

0

Στις 13 και 14 Ιουλίου 2024, διοργανώνεται στον Πόρο το 6ο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας Πόρού και πλεκτικής στο «σοκάκι» του πεζόδρομου Ερμού. Η πρωτοβουλία στηρίζεται από τις επιχειρήσεις «Εργάνη», «Γλύκισμα», «Το Σοκάκι» και τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου.

Απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και το πρόγραμμα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια, κουκλοθέατρο, παραμύθια, μουσική και γεύσεις.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 19:45, στην Ανταλλακτική – Δανειστική Βιβλιοθήκη στον πεζόδρομο της Ερμού, με την κουκλο – θεατρική παράσταση «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» , από την ομάδα Παραμυθοχώρα και είναι δωρεάν.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 11 το πρωί, έχει προγραμματιστεί ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου και στην έκθεση “Με τον τρόπο της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη”, με παράλληλη δράση χειροτεχνίας για τα παιδιά στο Μουσείο, με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου, κ. Εύης Πίνη. Η είσοδος στο μουσείο στο πλαίσιο της δράσης, είναι δωρεάν.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου το απόγευμα στις 19:30, στην Ανταλλακτική – Δανειστική Βιβλιοθήκη στον πεζόδρομο της Ερμού, τα παιδιά θ’ απολαύσουν μια διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Η Βαλίτσα», από την κ. Άννα Χανιώτη. Με το πέρας της αφήγησης, θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια η Ευήλια Γκιών.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου Φεστιβάλ Χειροτεχνίας, στον πεζόδρομο θα λάβουν χώρα Δημιουργικά Εργαστήρια χειροτεχνίας, πλεκτικής, υφαντικής, ζαχαροπλαστικής, ζωγραφικής κ.α.

Ο Δήμος Πόρου παρέχει αιγίδα στην πρωτοβουλία και ευχαριστεί όλους όσοι έχουν συμβάλει στην διοργάνωση του φεστιβάλ, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους επιχειρηματίες του Πόρου που στηρίζουν το θεσμό, για τα παιδιά του Πόρου και όχι μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ