Το αρνί και τα κόκκινα αυγά είναι τα δύο προϊόντα τα οποία δεν έλειψαν από το πασχαλινό τραπέζι. Όμως για να μην υπάρξουν εκπλήξεις θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί.
Οι ειδικοί μας προειδοποιούν να μην αφήνουμε ποτέ τα βραστά αυγά εκτός ψυγείου για πάνω από μία ώρα – ειδικά όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου. Κι αυτό γιατί σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν αποκλείεται ο πολλαπλασιαμός των παθογόνων βακτήριων.
Εφόσον δεν έχουμε αφαιρέσει τα τσόφλια, μπορούμε να κρατήσουμε ένα βραστό αυγό στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα.
Ωστόσο, ένα καθαρισμένο αυγό πρέπει να καταναλωθεί την ίδια μέρα, κάτι που σημαίνει πως μετά το τσούγκρισμα δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις
Συμπέρασμα: Τα βραστά αυγά διατηρούνται στο ψυγείο πολύ λιγότερες ημέρες από τα ωμά, που μπορούν να αντέξουν από τρεις έως και πέντε εβδομάδες μετά την αγορά.
Όλα αυτά, φυσικά, ισχύουν από τη στιγμή που έχουμε φροντίσει να αποθηκεύσουμε σωστά τα αυγά μας στο ψυγείο.
- Δεν πλένουμε ΠΟΤΕ τα αυγά πριν από την αποθήκευσή τους γιατί έτσι καταστρέφουμε την εξωτερική μεμβράνη τους.
- Με το που τα αγοράσουμε, τα τοποθετούμε κατευθείαν στο ψυγείο μακριά από τρόφιμα που έχουν έντονες μυρωδιές, μιας και το αυγό είναι έξτρα… απορροφητικό.
Πηγή : dnews.gr