Σε μεγάλη ανησυχία η Κίνα για τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Ιράν – Παλιάς κατασκευής το ελικόπτερο

0

Η διπλωματία της Κίνας εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της μετά τη συντριβή ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, και ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, προσφέροντας τη συνδρομή της στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

«Η Κίνα είναι βαθιά ανήσυχη για την απότομη προσγείωση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος Ραϊσί και ευχόμαστε ο πρόεδρος Ραϊσί, οι άλλοι επιβαίνοντες και το πλήρωμα να βρεθούν σώοι», τόνισε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Από την Αμερική το ελικόπτεροΕμ

Αμερικανικής κατασκευής, Bell 212, ήταν το ελικόπτερο που συνετρίβη, ενώ μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο, Εμπραχίμ Ραϊσί. Το αεροσκάφος αυτό είναι μία ευρέως χρησιμοποιούμενη πολιτική έκδοση του στρατιωτικού ελικοπτέρου Huey της εποχής του Βιετνάμ, που χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Washington Post, το μοντέλο είναι ένα δίπτερο δικινητήριο μεσαίο ελικόπτερο με δύο πτερύγια και έως 15 θέσεις, το οποίο πέταξε για πρώτη φορά το 1968, όπως ανακοινώνει το Skybrary, μια βάση δεδομένων αεροπορίας.

Η αδυναμία συντήρησης και η ανακοίνωση της Bell Helicopter

Παρά τις κακές σχέσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον, η ιρανική πολεμική αεροπορία διατηρεί πέντε από αυτά τα αεροσκάφη αμερικανικού σχεδιασμού για τη μοίρα VIP, συμπεριλαμβανομένου αυτού που ενεπλάκη στη συντριβή του προέδρου, σύμφωνα με το Scramble, έναν ολλανδικό ιστότοπο αεροπορίας.

Ορισμένα μπορεί να είναι δεκαετιών – στοιχεία από την Cirium, μια εταιρεία αεροπορικών αναλύσεων, δείχνουν ότι η μέση ηλικία των 15 αεροσκαφών Bell 212 που είναι εγγεγραμμένα στο Ιράν ήταν 35 ετών – με τη συντήρησή τους να περιπλέκεται από τις διεθνείς κυρώσεις στο Ιράν.

Η Bell Helicopter, σήμερα Bell Textron, η οποία ανέπτυξε το ελικόπτερο τη δεκαετία του 1960, δήλωσε ότι έχει ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του ελικοπτέρου. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Bell δεν διεξάγει επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Ιράν ούτε υποστηρίζει το στόλο ελικοπτέρων του και δεν έχουμε γνώση για την ενεργή κατάσταση του ελικοπτέρου που εμπλέκεται σε αυτό το ατύχημα», ανέφερε η Bell σε δήλωσή της προς την The Post τη Δευτέρα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ