Τένις: Ριζικές αλλαγές στο Roland Garros – Καθιερώνεται τάι μπρέικ 10 πόντων

0

Μετά από δύο σεζόν που διαταράχθηκαν από τον κορωνοϊό, το Roland Garros 2022 που θα διεξαχθεί από 16 Μαίου έως 15 Ιουνίου, πρόκειται να είναι ένα φεστιβάλ τένις για παίκτες και θεατές.

 

21 εκδηλώσεις

Οι διοργανωτές του Roland Garros θα προσφέρουν φέτος 21 αθλητικές εκδηλώσεις στους θεατές. Περιλαμβάνουν το τουρνουά τένις με αναπηρικά αμαξίδια, το οποίο περιλαμβάνει αγώνες ανδρών και γυναικών, το καθένα με νέα διευρυμένα γήπεδα 12 παικτών, μία σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 8 προηγούμενα χρόνια.

Οι τετραπλοί αγώνες έχουν επίσης αυξηθεί σε μέγεθος, από τέσσερις παίκτες σε οκτώ. Σε μια άλλη εξέλιξη, δύο αγώνες τένις με αναπηρικό αμαξίδιο θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στο κορτ «Philippe Chatrier» (στις 3 και 4 Ιουνίου στις 11 π.μ.).

Το γήπεδο «Suzanne-Lenglen» θα φιλοξενήσει αρκετούς αγώνες των «θρύλων» του αθλήματος στο τέλος του τουρνουά. Η διοργάνωση θα επιστρέψει μετά από απουσία δύο ετών, με τους άνδρες να διαγωνίζονται όλοι σε ένα μόνο αγώνισμα και την κλήρωση των γυναικών να περιλαμβάνει 16 παίκτριες. Επιστρέφουν επίσης οι προκριματικοί γύροι νεανίδων, που θα διεξαχθούν στο «Cercle Athlétique de Montrouge Tennis Club».

 

Τάι μπρέικ

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι ότι καθιερώνεται ένα τάι μπρέικ τελικού σετ 10 πόντων στ΄ αγωνίσματα του απλού γυναικών και ανδρών, στα διπλά ανδρών-γυναικών, στο απλό κοριτσιώνμ και αγοριών και του απλού τένις με αναπηρικό αμαξίδιο. Η νέα αυτή εξέλιξη θα εφαρμοστεί και στ΄ άλλα τρία κορυφαία Grand Slam (Australian Open, Wimbledon και US Open).

 

Προκριματικοί γύροι

Οι προκριματικοί γύροι θα πραγματοποιηθούν από τις 16-20 Μαΐου, με τους παίκτες να δώσουν μεγάλη μάχη για να μπουν στο κυρίως ταμπλό. Οι φίλαθλοι θα είναι εκεί για να τους ενισχύσουν έχοντας πρόσβαση σε όλα σχεδόν τα γήπεδα από τις 18 Μαΐου.

 

Ημέρα παιδιών

Το Σάββατο 21 Μαΐου – την επομένη της λήξης των προκριματικών – θα επιστρέψει η “Ημέρα Παιδιών” του “Roland Garros”, μια φιλανθρωπική εκδήλωση που περιλαμβάνει αγώνες έκθεσης και πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. «Όλοι οι παίκτες του κυρίως ταμπλό θα είναι παρόντες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε η διευθύντρια του τουρνουά. «Πρέπει να εμπνεύσουμε τα παιδιά να ονειρεύονται καθώς είναι η γενιά που θα πάρει τη σκυτάλη».

 

Νυχτερινοί άγωνες

Οι θεατές θα έχουν επίσης φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όχι λιγότερους από 10 νυχτερινούς αγώνες –αυτή τη φορά μπροστά σε γεμάτα γήπεδα– στο Philippe-Chatrier Court. Οι αγώνες θα διαρκέσουν από τις 23 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, με τη δράση να ξεκινά στις 21:00.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ