Φωτιά στην Πεντέλη: Εισαγγελική έρευνα για εμπρησμό – Κάηκαν τουλάχιστον 15.000 στρέμματα

0

Γύρω στα 15.000 στρέμματα υπολογίζεται ότι καήκαν ολοσχερώς από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην Πεντέλη.

Οι αρχές ερευνούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, για να καταλήξουν στα αίτια της πυρκαγιάς, καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό.

Αυτό που έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής είναι πως στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά δεν υπάρχουν πυλώνες ρεύματος και ηλεκτροφόρα καλώδια, ούτε κάποιο μέρος συγκέντρωσης σκουπιδιών.

Πρόκειται για μια ερημική τοποθεσία, με μεγάλη καύσιμη ύλη όμως, ξερόχορτα αλλά και δασικό ιστό, όπου σε συνδυασμό με τη ταχύτητα των ανέμων που έφτασαν τα 120χλμ, έκαναν την πυρκαγιά να εξαπλωθεί τάχιστα.

Ήδη τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διεξάγουν έρευνα, επιχειρώντας να συλλέξουν σημαντικά στοιχεία που θα τους οδηγήσουν ένα βήμα παρακάτω. Στα χέρια τους έχουν καταθέσεις από κατοίκους της περιοχής αλλά και υλικό από κάμερες, τα οποία μελετούν και αξιολογούν, ενώ αναζητούν και περαιτέρω.

Κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της περιοχής μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών έτσι ώστε να καταλήξουν εάν κάποιος από αυτούς προέβη σε επικίνδυνες εργασίες.

 

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Υπενθυμίζεται, ότι η προϊσταμένη της εισαγγελίας εφετών διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις φωτιές που κατέκαψαν ό,τι βρήκαν στο πέρασμα τους. Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής χαρακτηρίζουν δύσκολη την διαχείριση που απαιτούνταν να γίνει, με τις δυνάμεις που επιχειρούσαν επί τόπου να δίνουν στην κυριολεξία μάχη έτσι ώστε λόγω της εναλλαγής των ανέμων, να μην κατάφερναν οι φλόγες να περάσουν από την πλευρά του Διονύσου και να κινηθούν προς Νέα Μάκρη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ