Όλα δείχνουν ρεκόρ αποχής – Δείτε την δημοσκόπηση Alco

0

 Όλα δείχνουν ρεκόρ αποχής (60%) – Από 29,5% έως 33,9% η ΝΔ

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρωνει από 14,6% έως 17,8% ενώ το ΠΑΣΟΚ από 10,8% ως 13,8% σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco.

Ενδείξεις τεράστιας αποχής είναι τα ποσοστά που καταγράφει η  δημοσκόπηση της Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha.

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης (το δεύτερο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου) η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει σαφές προβάδισμα ωστόσο αυτό που καταδεικνύουν τα στοιχεία είναι ότι αναμένεται η αποχή να αγγίξει ακόμα και το 60%.

Η τάση αντί να είναι αυξητική είναι μειούμενη όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές σε ό,τι αφορά στην αποχή κρίνει ο Κώστας Παναγόπουλος της Alco με 6 στους 10 να μην πιστεύουν ότι κάτι θα αλλάξει. Αυτό που συμπεραίνει είναι ότι δεν λειτούργησε το διακύβευμα που επιχείρησε να βάλει η ΝΔ στην ατζέντα. «Δεν πέρασε το αφήγημα» είπε χαρακτηριστικά.

eyrvekloges_ded40.jpg

Με βάση τα μαθηματικά δεδομένα η ΝΔ, στην εκτίμηση ψήφου κινείται μεταξύ 29,5 μέχρι και 33,9% λίγο κάτω από τον στόχο τηςο ΣΥΡΙΖΑ έως 17,8% και το ΠΑΣΟΚ έως 13,8% . Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ανοίγει η μάχη για την 4η θέση από ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλείται στη δεύτερη θέση, ενώ στην 4η θέση μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο η αποχή.

Λίγο αν επηρεάσει το ζήτημα του πόθεν έσχες του Κασσελάκη, που ήταν εκτός της χρονικής διεξαγωγής της δημοσκόπησης, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στα υψηλά και χαμηλά ποσοστά κρίνει ο Κώστας Παναγόπουλος.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται με ποσοστό 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ 13% Το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 6,9% η Ελληνική λύση 7,4%.

Για όσους θα πάνε να ψηφίσουν έχουμε μετακινήσεις στο εσωτερικό των δύο μεγάλων κομμάτων, κρίνει ο Κώστας Παναγόπουλος.

Υπάρχει μετακίνηση από τη Νέα Δημοκρατία προς τη Νίκη και μειωμένη κίνηση προς την Ελληνική Λύση ενώ σταθερά είναι τα ποσοστά στην κεντροαριστερά με αυξημένες ροές προς τη Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25.

Είναι δύσκολο σύστημα, εκτιμά ο Κώστας Παναγόπουλος της Alco, σε ότι αφορά στους αναποφάσιστους. Η ΝΔ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αναποφάσιστων ενώ χονδρικά ένα 30% δεν έχει αποφασίσει μεταξύ ΝΔ και άλλου κόμματος έναντι ενός σχεδόν 20% του ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν 10%ΠΑΣΟΚ.

 

Σε ό,τι αφορά στο κατά πόσο η ψήφος τις ευρωκλογές είναι ψήφος διαμαρτυρίας τα ποσοστά είναι οριακά τους τελευταίους 3 μήνες και η εικόνα σχεδόν αμετάβλητη.
Οι μισοί θα πάνε για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ