Άμεση ανάγκη για δράση από την ΕΕ για το μεταναστευτικό και την κλιματική κρίση

0

Σχετικά με το ενδεχόμενο μιας νέας μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη και το πώς συνδέεται αυτή με την κλιματική αλλαγή, μίλησε στο συνέδριο «Eighth Sustainability Summit for SE Europe & the Mediterranean – Re-inventing green leadership: Collectivity vs fragmentation?» του Economist Impact, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη ξεκίνησε την ομιλία της στο πάνελ, με τίτλο «Μια νέα μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη; Πώς συνδέεται με την κλιματική αλλαγή», αναφερόμενη στις επιπτώσεις της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, στο μεταναστευτικό σε συσχετισμό και με την κλιματική αλλαγή, τονίζοντας ότι ζούμε σε πολύ δύσκολους καιρούς με πολύ υψηλό αριθμό συγκρούσεων ανά τον κόσμο, κάτι που προκαλεί μαζικούς εκτοπισμούς.

«Τα τρία τελευταία χρόνια ήταν τα φονικότερα των τριών τελευταίων δεκαετιών από πολέμους. Πόσο μάλλον όταν σε αυτά προστίθεται η κλιματική αλλαγή. Το βλέπουμε και στον Λίβανο αυτή τη στιγμή. Για παράδειγμα, πριν από τον πόλεμο είχαμε δυόμισι εκατομμύρια πρόσφυγες. Από αυτούς 500.000 Παλαιστίνιοι. Αλλά τώρα υπάρχει και μια επιπλέον οδυνηρή εμπειρία ένα εκατομμύριο εσωτερικά εκτοπισμένοι που ζουν στους δρόμους και έρχεται χειμώνας. Άρα, η σύνδεση του κλίματος που δεν ξέρουμε πώς θα είναι φέτος σε σχέση με τον πόλεμο και τον εκτοπισμό, είναι πλέον άμεση», τόνισε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην κλιματική αστάθεια που επίσης προκαλεί εκτοπισμούς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ