Ασπρόπυργος: Ξεχωριστή η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον

0

Παρουσία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Ηλία, του κ. Μάρκου Μάμα Aντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου, δράση ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, στο χώρο του Αγροκηπίου του Δήμου μας.
Η δράση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τη συνδρομή και υποστήριξη του Δήμου Ασπροπύργου, ενώ συνεργάστηκαν η HELLENIQ ENERGY, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και οι περιβαλλοντικοί φορείς ΑΜΚΕ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ και ΑΜΚΕ The Bee Camp.
Κατά την εκπαιδευτική εκδήλωση επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί ότι ο πληθυσμός των μελισσών μειώνεται, λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, που συρρικνώνει τους διαθέσιμους βιοτόπους και την τροφή τους.
Οι μέλισσες είναι απαραίτητες, για την επικονίαση και την ισορροπία των οικοσυστημάτων της χλωρίδας και της πανίδας, καθώς και για την επιβίωση της ανθρωπότητας.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες από το 1ο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου, περιλάμβανε:
Α) Εκπαιδευτικό σεμινάριο, σχετικά με τη σημασία των μελισσών στο οικοσύστημα και τον ρόλο τους, στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
Β) Δράση, για την ενίσχυση του οικοσυστήματος των μελισσών, μέσα από τη δημιουργία χειροποίητων μικρών κατασκευών από πηλό, χώμα και μελισσοκομικούς σπόρους.
Σε όλους τους μαθητές μοιράστηκαν καπελάκια για τον ήλιο, ένα τσαντάκι με φαγητό νερό και χυμό, ένας μικρός καφέ κάδος, ένα μπρελόκ από ανακυκλώσιμο υλικό, κι ένα γλαστράκι με ηλίανθο (ηλιοτρόπιο) για να ποτίσουν και ν’ αναπτύξουν στον προσωπικό τους χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ