Ασπρόπυργος: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εξέταση για τον πνεύμονα «ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ»

0

Την Πέμπτη 06 Ιουνίου 2024, στο χώρο του ιατρείου του Α΄ΚΑΠΗ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εξέταση για τον πνεύμονα «ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ» από την Ελληνική Πνευμονολογική εταιρεία σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας στα πλαίσια των δράσεων πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, υπό την επίβλεψη των ιατρών κου Ελευθέριου Παπαλευθέρη και της κας Καλλιέρη Μαρίας Πνευμονολόγων– Φυματιολόγων. Εξετάστηκαν συνολικά 70 δημότες, ωφελούμενοι του ΚΕΠ Υγείας.
Με την ολοκλήρωση της δράσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ασπροπύργου κα Ελένη Μαυράκη Τσίγκου δήλωσε:« Σήμερα δόθηκε η ευκαιρία σε 70 δημότες μας να κάνουν δωρεάν σπιρομέτρηση.
Η σπιρομέτρηση είναι μία πολύ σημαντική εξέταση που αφορά στην καλή λειτουργία του πνεύμονα και καλό είναι να γίνεται από όλους ανω των 40 ετών και κυρίως τους καπνιστές. Είναι μια σχετικά εύκολη και καθόλα ανώδυνη διαδικασία, η οποία είναι ωστόσο απολύτως απαραίτητη για τον ακριβή έλεγχο του αναπνευστικού μας συστήματος.
Ευχαριστούμε θερμά τους κ. Παπαλευθέρη Ελευθέριο και την κα Καλλιέρη Μαρία για την αδιάλειπτη και καλή συνεργασία τους και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με περισσότερες δράσεις και στο μέλλον».
Η «ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ» είναι απαραίτητο διαγνωστικό βήμα για τις περισσότερες παθήσεις των πνευμόνων αλλά και για την αξιολόγηση της πορείας- επιδείνωσης των αναπνευστικών νοσημάτων.
Ευχαριστούμε την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για την αγαστή συνεργασία και συνεχίζουμε με την υπόσχεση ότι η δράση θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ