Αχαρνές: Αρχίζει η α’ φάση της ανάπλασης της Λ. Πάρνηθος

0

Αρχίζει την επόμενη εβδομάδα η Α΄ φάση της ανάπλασης της Λεωφόρου Πάρνηθος από το ύψος της Αριστοτέλους μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Σουλίου. Ένα σημαντικό έργο το οποίο πρόκειται να αλλάξει άρδην την εικόνα του βασικού οδικού άξονα που διασχίζει το κέντρο της πόλης, να αναμορφώσει και να αναβαθμίσει την περιοχή.

Στόχος του έργου είναι η επίτευξη της ασφαλούς και ανεμπόδιστης μετακίνησης όλων των δημοτών, η αισθητική βελτίωση των κοινοχρήστων χώρων και η αποκατάσταση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ, καθώς και η τόνωση της τοπικής αγοράς.

Συγκεκριμένα, στην ανάπλαση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, έργα για διαπλατυσμένα πεζοδρόμια από βιοκλιματικά υλικά, λωρίδες για ΑμεΑ, νέες θέσεις πάρκινγκ, περισσότερο πράσινο, καινούργια φωτιστικά σώματα, καθώς και νεωτεριστικά στοιχεία για εξωραϊσμό των κοινόχρηστων χώρων.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.153.684 ευρώ και υλοποιείται με χρηματοδότηση του «Πράσινου Ταμείου» αλλά και με ιδίους πόρους.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα λαμβάνονται μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης κατόπιν συνεννόησης με τους κατοίκους και τους εμπόρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ