Βασίλης Παπαθεοδώρου: “Κατέβασε” εκατοντάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας μέσα στο 2022

0

Με ειδικό λογισμικό εντοπίστηκε την στιγμή που «κατέβαζε» κιόλας παιδικό πορνογραφικό υλικό και έτσι όλη η διαδικασία κινήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, σε βάρους του συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου. Αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, δεν έπεισε τις δικαστικές Αρχές και διατάχθηκε η προφυλάκισή του στις Φυλακές Τριπόλεως.

Ο συγγραφέας διατηρούσε λογαριασμό στο «e-Mule» την τελευταία 5ετία, ωστόσο παιδική πορνογραφία «κατέβαζε» το τελευταίο χρόνο μαζικά και η Δίωξη τον είχε βάλει στο στόχαστρό της τους τελευταίους 5-6 μήνες.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του χρήστη και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του στα νότια προάστια της Αττικής.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, αναλύονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ