Εγκαινιάστηκε η πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια

0

 Η πλατεία Αγίου Γεωργίου ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Νίκαιας, απέκτησε νέα μορφή.   Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ενίσχυση του αστικού πρασίνου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης και τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες. Η πλατεία εντάσσεται στο έργο  «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Γ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ» ,προϋπολογισμού 1.890.000,00€, συγχρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο και από ιδίους πόρους του Δήμου.  Έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα του έργου που αφορά στην ανάπλαση της πλατείας Αγίου Γεωργίου και στην αντικατάσταση των φωτιστικών στο υφιστάμενο δίκτυο των πεζοδρομίων  της οδού Γ. Γρεβενών . Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις που έγιναν περιλαμβάνουν:

  • Αντικατάσταση των πλακοστρώσεων
  • Αντικατάσταση των καθιστικών, κατασκευή περγκολών
  • Τοποθέτηση νέου δικτύου αποτελούμενο από μεταλλικούς ιστούς με φωτιστικά LED
  • Δενδροφύτευση της πλατείας, τοποθέτηση προφυτρωμένου χλοοτάπητα, κατασκευή αρδευτικού δικτύου
  • Ανακατασκευή της παιδικής χαράς

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης υπογραμμίζει:

«Η αναβάθμιση της πλατείας Αγίου Γεωργίου αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού που κάνουμε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών υπηρεσιών και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ελευθέριο Χατζηπαυλίδη για τη βελτίωση των δημόσιων χώρων και τη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου για τους κατοίκους. Η πλατεία είναι πια ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων, προσφέροντας ένα σημείο συνάντησης και ψυχαγωγίας. Η φροντίδα των δημόσιων χώρων είναι ευθύνη όλων μας. καλώ δημότες και επισκέπτες να σεβαστούν και να διατηρήσουν την πλατεία καθαρή , ώστε να παραμείνει ένα όμορφος και φιλόξενος χώρος για εμάς και τα παιδιά μας. Το έργο θα ολοκληρωθεί με την πράσινη διαδρομή, δενδροφύτευση της οδού Γρεβενών και τη σύνδεσή της με την πλατεία Δημοκρατίας (Κρήνης) που θα είναι η επόμενη ανάπλαση στον προγραμματισμό του Δήμου μας».

Μετά από ομόφωνη απόφαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη η πλατεία θα μετονομαστεί σε «Πλατεία Αγίου Γεωργίου- Μικρασιατών Αγωνιστών 1821» ικανοποιώντας το αίτημα Προσφυγικών και Μικρασιατικών Συλλόγων της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ