ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν φλερτάρει με την ιδέα της απόσυρσης από την πολιτική σκηνή

0

Σύμφωνα με αναφορές της εφημερίδας New York Times, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, φαίνεται να σκέφτεται το ενδεχόμενο ότι ενδέχεται να μην καταφέρει να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και ενδέχεται να χρειαστεί να αποσυρθεί από τον αγώνα. Αυτή η πληροφορία προέρχεται από πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι οποίες αναφέρουν ότι ο Μπάιντεν έχει αρχίσει να αποδέχεται αυτήν την ιδέα.

Διαψεύδει το περιβάλλον Μπάιντεν ότι το σκέφτεται να αποσυρθεί

«Το ρεπορτάζ των New York Times είναι απόλυτα λαθεμένο», έσπευσε να αντιτάξει ο συμπρόεδρος της εκστρατείας του, ο Σέντρικ Ρίτσμοντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Ο πρόεδρος έχει πει πως θα είναι υποψήφιος – τέλος», επέμεινε.

Σε ανακοίνωσή της, η εκστρατεία των Μπάιντεν/Χάρις τόνισε επίσης πως το ρεπορτάζ είναι «λάθος» και ότι ο κ. Μπάιντεν είναι σε θέση να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Δεύτερος Δημοκρατικός γερουσιαστής καλεί τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει

Χθες Πέμπτη, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Τέστερ, που εκπροσωπεί την πολιτεία Μοντάνα στην αμερικανική άνω Βουλή, παροτρύνησε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την εκστρατεία.

«Συνεργάστηκα με τον πρόεδρο Μπάιντεν όταν αυτό έκανε τη Μοντάνα πιο δυνατή, κι ουδέποτε φοβήθηκα να του το πω όταν κάνει λάθος», ανέφερε ο κ. Τέστερ. «Παρότι εκτιμώ τη δέσμευσή του να υπηρετήσει (…) τη χώρα, πιστεύω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν πρέπει να διεκδικήσει την επανεκλογή του για νέα θητεία», συμπλήρωσε.

Ο δεύτερος Δημοκρατικός στη Γερουσία που ζητά ανοιχτά από τον αρχηγό του κράτους να παραιτηθεί είναι ο Τζον Τέστερ, ενώ περίπου είκοσι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που ανήκουν στην ίδια παράταξη έχουν κάνει το ίδιο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ