Μίλτος Τεντόγλου: Το «χρυσό» παιδί του ελληνικού στίβου

0

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης στο άλμα εις μήκος, με τον Έλληνα πρωταθλητή να δείχνει για μια ακόμη φορά τον λόγο που θεωρείται ο κορυφαίος αθλητής που διαθέτουμε στη χώρα μας.

Το όνομα του Μίλτου Τεντόγλου είναι συνώνυμο με την λέξη χρυσό μετάλλιο, καθώς ο 26χρονος αθλητής έχει κατακτήσει στην καριέρα του 13 μετάλλια, εκ των οποίων τα 12 είναι χρυσά (μεταξύ των οποίων και ένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες).

Μπορεί να είναι μικρός σε ηλικία ωστόσο σίγουρα αποτελεί ένα από τους κορυφαίους άλτες όλων των εποχών και μάλιστα είναι αρκετά πιθανό όταν αποσυρθεί να κατέχει και το πανελλήνιο ρεκόρ (αυτή τη στιγμή ανήκει στον Λούη Τσάτουμα με 8,66μ) στο άλμα εις μήκος.

Στο πρόσφατο μάλιστα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης ο ίδιος «έσπασε» το προσωπικό του ρεκόρ που ήταν 8.60μ, με τον ίδιο να φτάνει (δυο φορές μάλιστα) στα 8.65μ.

Η ιστορία του Τεντόγλου είναι αυτό που λέμε ονειρική, με τον ίδιο παρόλη την αναγνωσιμότητα και την αγάπη που τρέφει από τον κόσμο, να παραμένει ένας προσγειωμένος αθλητής με ένα χαρακτήρα διαμάντι.

Τα πρώτα βήματα

Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι ο Τεντόγλου σε μικρή ηλικία είχε χόμπι το παρκούρ, κάτι που φαίνεται τον βοήθησε στην μετέπειτα καριέρα του.

Σε ηλικία 15 ετών θα ξεκινήσει τον στίβο, μετά από παρότρυνση του Βαγγέλη Παπανίκου, ο οποίος τον είχε παρατηρήσει να κάνει παρκούρ και αποτέλεσε πρώτο προπονητή του.

Αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για τον Τεντόγλου να ασχοληθεί με το άθλημα, με τον ίδιο να συνεργάζεται με τον διακεκριμένο προπονητή αλμάτων, Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος μέχρι και σήμερα βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο ίδιος από μικρή ηλικία έδειξε ότι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον, με τις επιτυχίες του σε νεανικό επίπεδο να είναι αρκετές.

Κάπως έτσι σταδιακά, με όπλο την «ατσάλινη» θέληση του και το σπουδαίο του ταλέντο, ο Τεντόγλου θα κατακτήσει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2018 το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, το οποίο μάλιστα θα αποτελέσει και το πρώτο για την χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ