Ν.Σμύρνη: Ενημερωτική δράση για τον καφέ κάδο ανακύκλωσης «Δώσε αξία στα σκουπίδια σου»

0

Στην καθημερινότητα των δημοτών εντάσσεται σταδιακά ο καφέ κάδος ανακύκλωσης για τα βιοαπόβλητα. Μετά τις ενημερώσεις σε σχολεία, Κ.Α.Π.Η., επιχειρήσεις κ.α., ενημερωτική δράση πρόκειται να πραγματοποιηθεί καταρχήν την Τετάρτη 19/6 στη λαϊκή αγορά των Λουτρών Νέας Σμύρνης.
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), θα ενημερώσουν τους κατοίκους της περιοχής για την ορθή χρήση του καφέ κάδου για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) και τα οφέλη της ανακύκλωσης.
Επιπλέον, θα διανεμηθεί δωρεάν οικιακός εξοπλισμός (καφέ κάδος κουζίνας και βιοδιασπώμενες σακούλες), καθώς και δείγμα εδαφοβελτιωτικού υλικού (κομπόστ).
Το περίπτερο ενημέρωσης θα είναι τοποθετημένο επί των οδών Αγχιάλου και Ελλησπόντου, Νέα Σμύρνη.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και πόρτα – πόρτα ενημέρωση με θυροκόλληση για το πρόγραμμα του καφέ κάδου και τη δυνατότητα δωρεάν παραλαβής οικιακού εξοπλισμού από τους πολίτες σε κτίρια της γύρω περιοχής.
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει ήδη τοποθετήσει καφέ κάδους σε διάφορα σημεία της πόλης για την χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, όπως φλούδες φρούτων και λαχανικών υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, υπολείμματα καφέ κ.α. Τα υπολείμματα συλλέγει ειδικό απορριμματοφόρο που έχει την δυνατότητα να καθαρίζει και να πλένει καθημερινά τους καφέ κάδους, για την αποφυγή δυσάρεστων οσμών. Το υλικό που συλλέγεται οδηγείται σε μονάδα κομποστοποίησης για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κομπόστ.
Πρόκειται για μια σημαντική περιβαλλοντική δράση η οποία σταδιακά εντάσσεται στην καθημερινότητα των πολιτών της Νέας Σμύρνης. Ο Δήμος θα είναι διαρκώς δίπλα στους πολίτες για τους υποστηρίξει και να τους βοηθήσει ώστε το πρόγραμμα του καφέ κάδου να επεκταθεί στο σύνολο του Δήμου.
Μαθαίνουμε περισσότερα και συμμετέχουμε
Για δωρεάν παραλαβή οικιακού εξοπλισμού και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Δήμο στο τηλ. 1568, ή μέσω email: kathariothta@neasmyrni.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ