Άλωσε το Πανθεσαλικό η Ένωση και στο.. ρελαντί 0-4 τον Βόλο

0

Θεαματική, παραγωγική και πειστική η ΑΕΚ πέρασε σαν σίφουνας από το Βόλο, επικράτησε της τοπικής ομάδας με 4-0 έχοντας τέσσερις σκόρερς και συνεχίζει τη θετικότατη πορεία της με το βλέμμα στην κορυφή.

Καλύτερος τρόπος για να πει η ΑΕΚ «αντίο» στο 2022 δεν υπήρχε. Οι οπαδοί των κιτρινόμαυρων έκαναν… απόβαση στο Πανθεσσαλικό και απόλαυσαν το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Αλμέιδα που παρά τις απουσίες πέρασε με επιβλητικό τρόπο από την έδρα του Βόλου με 0-4 συνεχίζοντας την πίεση στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Η Ένωση με κυριαρχικό ποδόσφαιρο τελείωσε το ματς από το πρώτο μέρος. Ο Μήτογλου με κεφαλιά στο 16′ σκόραρε εις βάρος της πρώην ομάδας του βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, ο Πινέδα στο 30′ έγραψε με ωραίο πλασέ το 0-2 και ένας ακόμη πρώην του Βόλου, ο Φαν Βέερτ στο 35′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3, με τους Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία να σερβίρουν με δύο και μία ασίστ αντίστοιχα. Στο δεύτερο μέρος η Ένωση έκανε διαχείριση του σκορ και βρήκε στη συνέχεια και τέταρτο τέρμα με τον Λιβάι Γκαρσία να γράφει στο 67′ με εκπληκτικό άλμα και κεφαλιά το 0-4 που ήταν και το τελικό σκορ. Πέρασαν αλλαγή και επέστρεψαν Τσούμπερ και Άμραμπατ, με τον δεύτερο να καταγράφει και ασίστ.

Βόλος – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν Μπράτσος και Αλμέιδα

Για τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον Κλέιμαν στην εστία, τους Ουές, Πίρινεν, Σιέλη και Άλχο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Ματίγια και Μπαριέντος στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Μεσκίδα μπροστά τους, τους Νοκέρ και Ντέλετιτς στα δύο άκρα και τον Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Φαν Βέερτ στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ μαζί με τον Αραούχο, με τον Λιβάι Γκαρσία να μεταφέρεται στην αριστερή πτέρυγα και τον Πινέδα στη δεξιά πλευρά. Έτσι στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπως και απέναντι στη Λαμία, ξεκίνησαν οι Σιμάνσκι και Γιόνσον. Στα μετόπισθεν, όπως αναμενόταν, ο Αθανασιάδης ήταν στην εστία και οι Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου και Ρότα συνέθεταν την τετράδα της αμυντικής γραμμής.

Πάρτι της καταιγιστικής ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό

Η ΑΕΚ είχε το απόλυτο κουμάντο στο Πανθεσσαλικό και φρόντισε να καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Οι Γιόνσον και Σιμάνσκι ήταν ανίκητοι στον χώρο της μεσαίας γραμμής, και οι Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα, Αραούχο και Φαν Βέερτ ήταν εξαιρετική κατάσταση μεσοεπιθετικά, κάτι που έφερε την ΑΕΚ με 0-3 μπροστά στο σκορ μετά από 35 λεπτά παιχνιδιού, με τους 8.000 και πλέον κιτρινόμαυρους στις εξέδρες να απολαμβάνουν το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα απέναντι στον Βόλο που έπαιξε ανοικτά και το πλήρωσε.

Μόλις στο 4′ ήρθε η προειδοποίηση από μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι που έβγαλε ωραία ο Κλέιμαν στη γωνία του, με την ΑΕΚ να είναι συνεχώς στην επίθεση και να φτάνει στο 0-1 στο 16′ με έναν πρώην παίκτη του Βόλου. Ο Πινέδα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λιβάι κατέβασε, είδε τον Αραούχο στον χώρο και του πέρασε την πάσα με τον Αργεντινό να κάνει το γύρισμα και τον Μήτογλου που είχε μείνει από τη στατική φάση να βρίσκει δίχτυα με το κεφάλι βάζοντας την Ένωση μπροστά στο σκορ. Μάλιστα ο Μήτογλου δεν πανηγύρισε σεβόμενος την πρώην ομάδα του.

Στα… καπάκια ο Αραούχο έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-2 βλέποντας το πλασέ του να περνάει δίπλα από το κάθετο, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με το πλασέ του Πινέδα στο 30′. Ο… ασταμάτητος Λιβάι Γκαρσία έκανε μια εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά και έστρωσε στον Μεξικανό χαφ, ο οποίος στην κίνηση με ένα όμορφο πλασέ έβαλε την ΑΕΚ με δύο γκολ μπροστά.

Η ΑΕΚ ήταν ορμητική και πέντε λεπτά αργότερα, στο 35′, ένας ακόμα πρώην παίκτης του Βόλου χρίστηκε σκόρερ. Όλα ξεκίνησαν με τον αγαπημένο τρόπο του Αλμέιδα, δηλαδή την πίεση ψηλά. Ο Γιόνσον έκλεισε τον Ματίγια, η Ένωση ανέκτησε την κατοχή με τον Αραούχο να τροφοδοτεί τον Φαν Βέερτ και τον Ολλανδό φορ μέσα στην περιοχή να πλασάρει τον Κλέιμαν για το 0-3 μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της ΑΕΚ που απολάμβαναν μια καταιγιστική Ένωση στο πρώτο μέρος. Ήταν η δεύτερη ασίστ του Αργεντινού στο ματς και το τέταρτο τέρμα του Φαν Βέερτ με τη φανέλα της Ένωσης. Επιστροφή Τσούμπερ και Άμραμπατ και… αέρας με 0-4 η ΑΕΚ από τον Βόλο

Ο Μπράτσος με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέρασε τον Κούτσια αντί του Μεσκίδα προκειμένου να βρει κάτι επιθετικά, ωστόσο η ΑΕΚ συνέχιζε να είναι κυρίαρχη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να διατηρεί εύκολα το προβάδισμα των τριών τερμάτων. Με την Ένωση να ελέγχει το ματς, ο Αλμέιδα στα μισά του δευτέρου μέρους έβγαλε τον Γιόνσον βάζοντας τον Γαλανόπουλο, ενώ έριξε στο παιχνίδι και τους Άμραμπατ και Τσούμπερ στην επιστροφή τους στη δράση αντικαθιστώντας τους Φαν Βέερτ και Πινέδα.

Και με το που πέρασε στο παιχνίδι ο Άμραμπατ και ο Λιβάι μπήκε στην περιοχή, η ΑΕΚ βρήκε και τέταρτο τέρμα. Στο 67′ ο Άμραμπατ από τα δεξιά με ωραία ενέργεια έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Λιβάι Γκαρσία με ένα εκπληκτικό άλμα έπιασε μια δυνατή κεφαλιά που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 0-4 σκοράροντας το ένατο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Μάλιστα στο 71′ ο Λιβάι πήγε να σκοράρει ξανά όταν πέρασε και τον Κλέιμαν, χωρίς όμως να καταφέρει να τον πλασάρει, ενώ στο 77′ ο Κλέιμαν απέτρεψε το πέμπτο τέρμα αποκρούοντας με το πόδι το σουτ του Αραούχο. Ο γκολκίπερ του Βόλου είπε νέο «όχι» στο 87′ στον «Τσίνο» που προσπάθησε από κοντά να τον νικήσει με ραμπόνα, στην τελευταία φάση ενός γεμάτου ματς επιθετικά από πλευράς κιτρινόμαυρων.

Πηγή: gazzeta.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ