Έκρηξη στη Λεωφόρο Συγγρού: Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου

0

Στη διαπίστωση πως το κτίριο της Συγγρού 3, όπου σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου η έκρηξη, δεν ήταν συνδεδεμένο με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου κατέληξαν τεχνικοί της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΔΑ Αττικής, η έκρηξη δεν αποδίδεται στην διαρροή φυσικού αερίου, καθώς δεν υφίσταται παροχή του συγκεκριμένου καυσίμου.

Εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να ερευνήσει το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου, διαπιστώνοντας πως κανένας από τους ενοίκους δεν είναι διασυνδεδεμένος με το δίκτυο.

«Τυχεροί που ήταν αργία»

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμαστε τυχεροί που ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπαν, άν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς. 

Κατοικείται μόνο ένα διαμέρισμα

Η έκρηξη στη Συγγρού προκάλεσε τεράστιες καταστροφές όχι μόνο στο κτίριο όπου έγινε, αλλά και στα διπλανά. Άλλωστε, από την έκρηξη υπάρχουν ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, που είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτίριο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατοικείται, καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική από 18 πυροσβέστες που έφτασαν εκεί με 6 υδροφόρα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Καλά στην υγεία του ο τραυματίας

Ο 78χρονος τραυματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, στα πρώτα λόγια που πρόλαβε να πει στους αστυνομικούς, ήταν ότι σηκώθηκε το πρωί από μια έντονη μυρωδιά αερίου, πάτησε τον διακόπτη για να ανοίξει το φως και έγινε η έκρηξη.

Ο μοναδικός κάτοικος του κτιρίου που έγινε η έκρηξη όταν εντοπίστηκε, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο, πριν φτάσουν στο σημείο τα πυροσβεστικά οχήματα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό, καθώς το Λαϊκό δεν διαθέτει τμήμα εγκαυμάτων. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ