Έναν χρόνο μετά τον εκτροχιασμό τουτρένου που μετέφερε χημικά επισκέφτηκε ο Τζο Μπάιντεν

0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε την Παρασκευή την Ιστ Πάλεσταϊν, μια μικρή πόλη του Οχάιο όπου πέρυσι εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε τοξικά προκαλώντας περιβαλλοντική και υγειονομική κρίση, αλλά και έντονη αντιπαράθεση λόγω της καθυστέρησης του Δημοκρατικού να πάει στην πληγείσα περιοχή.

Φτάνοντας στο Ιστ Πάλεσταϊν ο Μπάιντεν ήρθε αντιμέτωπος με διαδηλωτές. Πολλοί άνθρωποι κρατούσαν πανό με τα οποία επέκριναν τον τρόπο που η κυβέρνησή του διαχειρίστηκε το ατύχημα, ή ακόμη και πανό υποστήριξης προς τον Ντόναλντ Τραμπ, που είχε αναδειχθεί νικητής στο Οχάιο στις προεδρικές εκλογές τόσο του 2016 όσο και του 2020.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, στις 3 Φεβρουαρίου 2023, ένα τρένο της εταιρείας Norfolk Southern που μετέφερε κυρίως χλωριούχο βινύλιο, ένα χημικό προϊόν καρκινογόνο και ιδιαίτερα εύφλεκτο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πλαστικού, εκτροχιάστηκε στο Ιστ Πάλεσταϊν.

Λόγω του ατυχήματος περίπου 2.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, προκλήθηκε τεράστια πυρκαγιά, ενώ έκτοτε πολλοί κάτοικοι παραπονιούνται για προβλήματα υγείας όπως εξανθήματα και αναπνευστικά προβλήματα. Παράλληλα καταγγέλλουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη μόλυνση των υδάτων της περιοχής που επιμένουν μετά την έκλυση χημικών στην ατμόσφαιρα και το έδαφος.

“ Αν και υπάρχουν πράξεις του Θεού, αυτή ήταν μια πράξη απληστίας που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί 100%”, τόνισε ο Μπάιντεν κατά την ομιλία του κατηγορώντας την εταιρεία διαχείρισης του τρένου ότι δεν σεβάστηκε τους κανόνες ασφαλείας.

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ είχε επισκεφθεί το Ιστ Πάλεσταϊν λίγο μετά το ατύχημα και είχε κατηγορήσει τον Μπάιντεν και την κυβέρνησή του ότι εγκατέλειψε τους κατοίκους της πόλης, που βρίσκεται σε μια από τις πιο συντηρητικές περιοχές του Οχάιο.

Ο δήμαρχος της πόλης Τρεντ Κόναγεϊ, ένας συντηρητικός που δεν στηρίζει τον Μπάιντεν, τον κάλεσε να επισκεφθεί το Ιστ Πάλεσταϊν, λέγοντας ότι θα είναι καλό για την κοινότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ