Ένας νεκρός από την κακοκαιρία «Γερτρούδη» στη Γερμανία – Εκτεταμένα προβλήματα στις συγκοινωνίες

0

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, όταν παρασύρθηκε από όχημα το οποίο εξετράπη της πορείας του λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ακυρώθηκαν εκατοντάδες απογειώσεις εξαιτίας της «παγωμένης βροχής», πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ επηρεάστηκαν και τα προγράμματα απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς η κεντρική και η νότια Γερμανία πλήττονται από την κακοκαιρία «Γερτρούδη», η οποία φέρνει σφοδρές χιονοπτώσεις και «βαριά στρώματα πάγου».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αναμένεται να εκτονωθούν σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης. Μέχρι τότε, οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες των πληττόμενων περιοχών, Ζάαρλαντ, Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Έσσης, Θουριγγίας, Σαξονίας και Βαυαρίας να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να αναβάλουν τις μη αναγκαίες οδικές ή σιδηροδρομικές μετακινήσεις τους. Ενδεικτικά, μόνο στο κρατίδιο του Ζάαρλαντ είχαν καταγραφεί μέχρι το απόγευμα περισσότερα από 100 τροχαία ατυχήματα. Δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν γίνει εξαιρετικά ολισθηρά και επικίνδυνα για οδηγούς και πεζούς.

Σε πολλές περιοχές της Βαυαρίας και της Έσσης τα σχολεία λειτούργησαν μόνο διαδικτυακά, ενώ το ίδιο θα συμβεί πιθανότατα και αύριο, επιπλέον και σε περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Από το μεσημέρι και μετά, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, στην Φρανκφούρτη, διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του, με το σοβαρότερο πρόβλημα να αφορά τις απογειώσεις, καθώς, όπως εξήγησε η εταιρία διαχείρισης Fraport, τα ειδικά μηχανήματα δεν μπορούσαν πλέον να ξεπαγώσουν με ασφάλεια τα αεροσκάφη πριν από την απογείωση, λόγω της παγωμένης βροχής. «Ένα αεροσκάφος πρέπει να είναι απολύτως απαλλαγμένο από χιόνι και πάγο κατά την απογείωση, διαφορετικά χάνει από την αεροδυναμική του. Η ασφάλεια εδώ έρχεται πάντα πρώτη», εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρίας και πρόσθεσε ότι όλες οι θέσεις στάθμευσης στο αεροδρόμιο ήταν πλήρεις. Οι ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και δευτερευόντως σε αυτό του Μονάχου, είχαν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις και προβλήματα και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ