Ένα σπουδαίο έργο για την Ελευσίνα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

0

Με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του αναδόχου του έργου, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έναρξη ενός σπουδαίου έργου ανάπλασης του Δήμου Ελευσίνας.

Πρόκειται για τμήμα του έργου «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της βαδισιμότητας και του ποδηλάτου στον Δήμο Ελευσίνας, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας».

Η μελέτη εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Μελετών και Έργων Αστικών Αναπλάσεων του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ελευσίνας, με την οποία και ο Δήμος μας απέκτησε την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη αναπλάσεων και κινητικότητας.

Εν αρχή, και μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης πρόκειται να υλοποιηθεί τμήμα του έργου που αφορά στις οδούς: Ωκεανίδων-Κανελλοπούλου-Παγκάλου-Ιερά Οδός.

Το έργο περιλαμβάνει: χάραξη νέου ποδηλατοδρόμου, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, νέες θέσεις στάθμευσης, κατασκευές κυκλικών κόμβων και νησίδων, διαμόρφωση και διαμόρφωση χώρων πρασίνου καθώς και αντικατάσταση οδοφωτισμού από Led.

Στον ανωτέρω σχεδιασμό έχουν προβλεφθεί παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑΜΕΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο χρηματοδοτείται από τα 20 εκ. ευρώ που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών.

“Να αλλάξουμε, να ομορφύνουμε την πόλη μας”

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης δήλωσε σχετικά: «Το έργο της ανάπλασης των οδών Ωκεανίδων, Κανελλοπούλου, Παγκάλου, Ιεράς Οδού, έρχεται να προστεθεί στα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο μας: της αποκατάστασης των διατηρητέων του IRIS, της ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων, του έργου αποκατάστασης και ενίσχυσης των αποθηκών του Παλαιού Ελαιουργείου, των αγορών και απαλλοτριώσεων χαρακτηρισμένων ακινήτων. Έργων που για δεκαετίες αποτελούσαν ζητούμενο και σήμερα υλοποιούνται. Όσοι εργαστήκαμε γι΄ αυτό το αποτέλεσμα, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί με την ολοκλήρωση των έργων αυτών αλλάζει η φυσιογνωμία της πόλης αλλά και η καθημερινότητά μας. Κάνουμε βήμα βήμα πράξη, αυτό που υποσχεθήκαμε: Να αλλάξουμε, να ομορφύνουμε την πόλη μας».

“Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να «τρέξουν» έργα που θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα της πόλης”

Για την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: «Η εξασφάλιση μιας ολοκληρωμένης μελέτης αναπλάσεων από το ΥΠΕΝ είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον Δήμο μας, που μάλιστα συνέβη για πρώτη φορά. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να «τρέξουν» έργα που θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα της πόλης και μέσα σε μόλις 3 χρόνια έχουμε προχωρήσει διαδικασίες που κάποτε φάνταζαν ουτοπικές. Αυτά τα έργα χρειάζονται σίγουρα υπομονή αλλά και τόλμη! Και έχουμε αποδείξει πως τολμάμε όλα όσα δεν κατάφεραν να γίνουν τόσα χρόνια. Όλα όσα αξίζει ο Δήμος μας και επιτέλους, όχι μόνο τα διεκδικεί αλλά και τα υλοποιεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ