Στο Φανάρι του Μπούζα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, μία ακόμη συναυλία από το 14ο Aegina Fistiki Fest. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ φιλοξένησε το μουσικό σχήμα “Ομόνοια Circus”.

Γεννήθηκαν λίγο πριν από τα lockdown, στο κέντρο της Αθήνας, την Ομόνοια, όπου και κατοικοεδρεύουν. Παίζουν ψυχεδελικό ροκ με πολλά στοιχεία jazz, soul, funk αλλά εμπνέονται ακόμη και από την κλασική μουσική (Debussy, Ravel).

Παίζουν δικές τους συνθέσεις και δουλεύουν ομαδικά με αγγλικό στίχο, που συχνά είναι μελοποιημένη ποίηση. Δεν περιφρονούν όμως επιλεγμένες διασκευές. Ρίζες έχουν στην δεκαετία του ’60, ακόμη κι αν παίζουν σύγχρονα κομμάτια.

Οι “Omonoia Circus” είναι οι: Masha Josilo – πλήκτρα, Άννα-Μαρία Μητσάκου – τραγούδι, Λευτέρης Μαυροσκότης – σαξόφωνο, Σπύρος Πετρουνάκος – τρομπέτα, Όθωνας Λογαράς – ντραμς, Δημήτρης Ανδρουλάκης – μπάσο, Φίλιππος Δραγούμης – κιθάρα.

Το πρόγραμμα του 14ου Aegina Fistiki Fest συνεχίζεται την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 19:00 αυλή του Λαογραφικού Μουσείου με την ημερίδα: “Η φιστικιά μέσα από την οπτική της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για το τοπίο”.

Η εκδήλωση έχει στόχο να αναδείξει την ιδιαίτερη ταυτότητα του “τοπίου της φιστικιάς” της Αίγινας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τη μακρόχρονη καλλιεργητική παράδοση στο νησί, αναδεικνύοντας τη σημασία της προστασίας και διαχείρισης του τοπίου, με την πρόσφατη ένταξη του πολιτισμού της φιστικιάς στην Αίγινα στον εθνικό κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here