Αίτημα του Δήμου Βύρωνα για την άμεση στελέχωση της ΤΟ.Μ.Υ. Καρέα

0

Μετά την αποχώρηση και δεύτερου γιατρού από την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) Καρέα, υπηρετεί πλέον εκεί μόνο μία γιατρός, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν για τις υγειονομικές τους ανάγκες, ενώ παράλληλα μένουν έκθετοι δύο χιλιάδες περίπου συμπολίτες μας που είχαν επιλέξει το (δεύτερο) παραιτηθέντα, ως Προσωπικό Γιατρό.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, ο Δήμος Βύρωνα ανέλαβε την πρωτοβουλία να στείλει επιστολή προς την υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ σχετικά με την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης της ΤΟΜΥ Καρέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Χρήστος Σπυρόπουλος σε επιστολή που έστειλε στην αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, την Κυριακή 16/10/22, τονίζει μεταξύ άλλων: «Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση στελέχωση της ΤΟΜΥ (Καρέα) με γιατρούς, ώστε αφενός να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ρόλο της και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες μας να δηλώσουν νέο προσωπικό γιατρό, σε αντικατάσταση του γιατρού που παραιτήθηκε».

Σημειώνεται, ότι για τη στελέχωση και τη λειτουργία των δημόσιων δομών Υγείας, υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Υγείας  και η αντίστοιχη Υγειονομική Περιφέρεια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ