Αγ. Ανάργυροι: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2024-2028

0

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, στο πλαίσιο των θεσμικών του υποχρεώσεων, βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Δημοτική Περίοδο 2024-2028.
Με την υπ’ αρ. 271/04-09-2024 Απόφαση ΔΣ (ΑΔΑ Ψ8ΝΡΩ62-ΝΕ3) εγκρίθηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός (Φάση Α’) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για τη δημοτική περίοδο 2024-2028, και τίθεται σε Δημόσια Διαβούλευση.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής ανάπτυξης. Αφορά, δηλαδή, τόσο έργα και δράσεις με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής στην πόλη μας όσο και μέτρα για τη βελτίωση της υφιστάμενης οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου ως υπηρεσία με στόχο την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ο προγραμματισμός και σχεδιασμός είναι κορυφαία πράξη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οφείλει να εκφράσει τις συλλογικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, η Δημοτική Αρχή οφείλει, στο στάδιο αυτό, να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις συμμετοχής, δημοκρατικού διαλόγου και διαβούλευσης όλων των εμπλεκομένων: Υπηρεσιών, Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων, Οργανώσεων Πολιτών και της Κοινωνίας των Πολιτών.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου μας, θα ολοκληρωθεί αφού ληφθούν υπόψη και οι δικές σας απόψεις, προτάσεις, επισημάνσεις μέσω του ερωτηματολογίου που ακολουθεί.
Για το λόγο αυτό, το κείμενο του εγκεκριμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού θα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου από την 01/10/2024 μέχρι και τις 15/10/2024 με στόχο αφενός την ενημέρωση του κοινού για το όραμα, τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και τους στρατηγικούς στόχους του Δήμου για την περίοδο 2024-2028 και αφετέρου την κατάθεση προτάσεων από τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς για την υλοποίησή του.
Προτεραιότητά μας είναι η αμφίδρομη επικοινωνία και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα καίρια ζητήματα και προβλήματα του Δήμου μας και ως εκ τούτου, θεωρούμε τη συμμετοχή σας πολύ σημαντική.

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης και την επεξεργασία των προτάσεων από τη Δημοτική Επιτροπή, θα ακολουθήσει η εκπόνηση και έγκριση του τελικού.Αγ. Αν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ